El Premi Mestre Candel per a Jesús Palos

_________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 21 de novembre de 1997

Jesús Palos ha rebut el Premi Mestre Candel que cada any atorga aquesta associació musical de Morella en reconeixement a la trajectòria musical de persones o entitats. Aquest guardó s’emmarca en la celebració de la Festa de Santa Cecília que ha plena els carrers morellans aquest cap de setmana amb passacarrers de la banda i també de la colla de gaiteros que festejen amb diversos actes aquesta efemèride anual.

Per a Jesús Palos, de 61 anys, la música ha sigut i és una part molt important de la seua vida, perquè encara porta un paper a la butxaca on anota acords que se li acudeixen en qualsevol moment del dia. Abans de complir els 10 anys aquest morellà ja assitia a les classes del mestre de música José Fabregat Miralles i, amb un any més, ja tocava un instrument a la Banda de Música de Morella. Als 14 anys la música ocupava tota la seua adolescència, formant part d’un grup musical. Les continues incorporacions al servei militar anaven mermant els grups (Wuisen Jas, Hawai i La Nevada) als que s’anava integrant Palos fins que, als 30 anys, es convertia en un jove director de la Banda de Morella.

Jesús Palos ha dedicat també moltes hores a la tasca de composar peces musicals, “perquè la música produeix molta felicitat”, segons les seues paraules. Unes vint-i-cinc cançons han eixit de l’experiència i del cor musical, algunes destacables com la música del xotis “Dolçor de canya” o els pas-dobles “Tio Vicent”, “5o Sexenni” i “Sant Antoni”, així com diverses nadales i rondalles. Les seues primeres partitures van ser el pas-doble “Gotas de Abril”, el tango “Acordeón” i els valsos “Muñeca” i “Filigrana”. Aiximateix va ser l’autor, al 1993, de la música per a “Els Goigs en la llaors de la Verge del Lledó”, aconseguint el primer lloc del certàmen.

Ara, Palos gaudeix amb molta satisfacció “de la quantitat de joventut i entusiasme que té aquesta banda de Morella que és l’alegria de cada festa”, assegura alhora que confesa que “jo li donaria un premi a cadascun d’ells”. L’acte de lliurament del guardó s’ha emmarcat en un concert que l’Associació Musical Mestre Candel ha oferit aquest divendres a la nit al Teatre Municipal de Morella.

Més informació: | |