Labordeta ofereix un concert amb les seues millors cançons al convent de Sant Francesc


Etiquetes: ,


_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 25 de setembre de 2004

Prop de les onze i mitja de la nit, hora del començament del concert, l’església del Convent de Sant Francesc estava pràcticament plena. Els serveis de l’ajuntament havien amanit aquesta estança per a la cita, amb tot el sol cobert de moqueta i cadires per a quatrecents espectadors. El nombre d’assistents no va arribar a completar l’aforament però va estar-hi prop.

A mitja llum i amb el Castell aguaitant per les finestres de l’altar, aquest aragonés polifacètic feia aparició a l’improvisat escenari. Un fort aplaudiment va ser la rebuda de Labordeta qui, amb una posada en escena simple i intimista, es va fer amb el públic morellà.

Només una cadira, una mica de llum, un micro i una guitarra va necessitar Labordeta per a la seua actuació. Com a bon cantautor, cada cançò seua té un significat especial o bé ha eixit arrel una anècdota. Per això, els parlaments que precedien cada tema eren força interessants. Dures crítiques contra alguns comportaments, persones i estaments va llançar el diputat de la Chunta Aragonesista. Això sí, plenes d’humor i ironia.

L’església del Convent de Sant Francesc va ser una tomba durant tota l’actuació. Labordeta va aconseguir captar la total atenció dels espectadors amb el seu repertori de 30 cançons a la motxilla, un silenci que només es va trencar amb els aplaudiments que premiaven el transcurs del concert.

El concert va finalitzar amb tot un himne reivindicatiu. Com a bon artista sempre deixa el millor per al final. Després d’acomiadar-se del públic, Labordeta va tornar a eixir a l’escenari, aquesta vegada en mànigues de camisa i sense cadira. Va ser el moment més emotiu de la vetllada i va possar el colofó a una nit que ja prometia.

Poc després els assistents començaven a abandonar la sala. No obstant això van ser molts els que es quedaren a xerrar amb el cantautor i també els que li demanaren que els firmara els discos i llibres que portaven. Labordeta va atendre pacientment a tots els qui li ho demanaren i més tard, l’església del Convent de Sant Francesc va tornar a quedar solitària.

Hores abans del concert, alguns morellans es van apropar a l’Ajuntament de la ciutat per assistir a la mena d’homenatge que el consistori oferia al cantautor aragonès. Al saló de plens Labordeta va parlar sobre Morella, sobre les seues estades a la ciutat i sobre el que ella li evoca. Després va deixar la seua empelta al llibre d’honor de l’Ajuntament i va rebre un fort aplaudiment. Labordeta va deixar constància de la seua visita amb una dedicatòria que, més o menys, ressava així: “En un hermoso dia del principio de otoño, con la figuera ya en el morro, quiero dejar un abrazo a esta ciudad tan bella, de la que uno guarda recuerdos tan bonitos”.

Després de fer-li entrega d’alguns llibres amb els que el cantautor podia tindre relació i del vi d’honor que s’oferia al consistori, José Antonio Labordeta xerrava amb tot aquell que fins ells s’apropava.

Més informació: |