Oberts al públic els nous espais restaurats al castell de Morella

castell-inauguració________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 13 d’abril de 2009

Aquestos espais, quedaran oberts a la visita aquesta setmana Santa i Pasqua, desprès es limitaran a les visites guiades. L’arquitecte conservador de muralles i castell, Vicent Dualde, va explicar a les autoritats i als veïns els treballs de recuperació que s’han portat endavant en aquest indret.

L’actuació, quin pressupost finançat pel Ministeri de Cultura, ha superat els 223.000 euros, s’ha centrat en el que es creu que es feia servir d’escorxador des de 1835 a 1911, que s’ha teulat per evitar que l’aigua continuarà deteriorant l’edifici, i en tota la zona al seu voltant. En aquest sentit s’ha recuperat el nivell del cementiri d’ajusticiats de les guerres de la Independència i dels Set Anys, un espai del tot soterrat baix tones de runa, ja que es va fer servir com abocador d’inerts en l’època carlista, i s’ha continuat conduint l’aigua, recuperant el seu camí natural, restaurant la infrastructura hidràulica que hi havia, com es fera en la plaça d’armes.

En els treballs en esta zona també s’ha tret a la llum un pou de sobrants que recollia l’aigua quant basava el pou de la plaça més alta de la fortalesa. La consolidació dels grans murs que conformen esta bandeja evitaran les solsides a sobre del Palau del Governador. Les obres es donaven per finalitzades aquest estiu però el trobament de restes arqueològiques, varis esquelets i varies bombes, van requerir el seguiment oportú.

Aquestos espais, quedaran oberts a la visita aquesta setmana Santa i Pasqua, desprès es limitaran a les visites guiades.

Més informació: |