TVV va d’Okupa


Etiquetes:

_________________________
comarquesnord.cat, Morella
diumenge, 21 de juny de 2009

L’Ajuntament remetrà a la Generalitat Valenciana, a Radio Televisió Valenciana, i altres dos cadenes privades, la moció que, per unanimitat, s’aprovava el passat plenari per la utilització sense permís del repetidor municipal del Tossal Gros.

A Morella, des de fa uns mesos, es veuen 28 canals en el sistema digital. La major part d’aquestes cadenes emeten des de les instal·lacions del repetidor d’Abertis, abans Retevision, situat també en el Tossal Gros. No obstant, Canal Nou, que per al sistema analògic va arribar a un acord en l’ajuntament per utilitzar les instal·lacions municipals, ara sense demanar permís, ni atendre els diferents requeriments de les autoritats dels poble, ha ubicat els aparells del nou sistema de TDT en eixe mateix indret, i, a més, ha donat cobertura a altres dos cadenes privades.

El regidor de noves tecnologies, Ernest Blanch, presentava una moció en el darrer plenari en el que s’insta a la televisió publica valenciana a regularitzar les seves emissions, ja que s’està incurrent en una il·legalitat. El requeriment es traslladarà també a les cadenes privades que s’han instal·lat, a manera d’okupa, en aquest repetidor. L’alcalde de Morella, Ximo Puig, va explicar que sempre s’ha donat preferència a Canal Nou, i no hi ha per que no cedir-li aquest espai, sempre i quant les coses es tramiten segons les pautes marcades per la legalitat. També recordava que en el seu dia es va cedir aquesta caseta a TVV amb la condició de que millorarà la senyal a les pedanies, uns treballs que encara no ha portat endavant.

Més informació: