Criteris Objectius decidiran l’A68


Etiquetes: ,

El Ministeri de Foment garantitza que s’aplicaran criteris objectius, tècnics i de desenvolupament territorial, per tal de decidir el traçat final de la autovia d’Aragó al Mediterrani (A68). Així es va manifestar el Secretari d’Estat d’Infraestructures,Víctor Morlan, durant la reunió que mantenia el passat dimecres amb l’alcalde de Morella, Ximo Puig, l’alcalde de Vinaròs, Jordi Romeu i el senador Joan Baptista Cardona. Els representants municipals van mostrar la seva satisfacció “pel compromís del Ministeri de no atendre altres raons ni pressions que no siguen els estudis tècnics i el desenvolupament del territori”, afirmava Ximo Puig.
Els representants municipals consideren que “estem fent el que cal, sent conscients que es un procés difícil i que comporta molts esforços, però creem que defensem la millor opció des de punts de vista objectius, tenim en compte que Tarragona compta amb comunicació per autopista amb el nord i ara una línia de connexió de tren d’alta velocitat, AVE”.
Finalitzats els diferents informes tècnics, ara el Ministeri de Foment té que decidir quin serà el trajecte de la A68 des de les Ventes de Valldelgorfa fins al Mediterrani. Esta setmana els alcaldes del nord de Castelló van tornar a incidir en les necessitats de comunicació d’unes comarques que poden quedar definitivament despoblades si queden aïllades dels grans eixos viaris.
Durant la reunió també es va informar de la situació dels projectes de millora dels diferents trams de la N232 que resten pendents. Així es va confirmar que el tram Morella-La Torreta s’està revisant per part dels tècnics per poder ser licitat, així com que també està finalitzat el projecte del tram del Port de Querol i que està presentat a Medi Ambient pel seu informe, després del principi d’acord que van arribar el Ministeri de Foment i la Conselleria.
Pel que fa als trams que estan en obres, al de Ràfels-Limit de província es torna a treballar amb normalitat i el de la variant de La Pobleta es podrà obrir al tràfic molt prompte.
També es va donar compte dels projectes de construcció de la autovia de l’antiga CV-10 del tram des de Vilanova a Sant Rafel que té que executar el Ministeri de Foment. El Ministeri va informar que este tram es dividirà en tres subtrams, Vilanova-Les Coves, Les Coves-Salzedella, Salzedella-Sant Rafel. Des del govern central s’esta a l’espera que de poder comptar amb la titularitat del vial de la CV-10, que te que cedir la Generalitat Valenciana, per poder avançar en la creació d’este important eix viari que també serà fonamental per les comunicacions de les comarques del nord de Castelló.

nacional 232

nacional 232

Més informació: |