Un parador del més alt nivell amb 64 habitacions i suites

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 31 de juliol de 2009 .
Etiquetes:

Per la Diputació de Castelló es va proposar, en els darrers anys de la dècada dels 90, la construcció d’un nou parador a la província. Després de les gestions realitzades entre la citada Corporació i l’Administració Turística Espanyola, es va decidir l’any 2001 la construcció del parador sol•licitat a la Ciutat de Morella. El nou parador s’ubicarà en el següent conjunt: a l’antic Convent de Sant Francesc, del segle XII, de titularitat Estatal, l’ús del qual estava cedit per l’Estat a la Generalitat Valenciana; un immoble denominat Cuartel de Sant Francesc, incloent l’antic convent de les monges Agustines i el pati posterior al mateix, de titularitat de la Mancomunitat turística del Maestrazgo i un solar al costat dels anteriors edificis, de titularitat de la Diputació de Castelló.

Els citats immobles van ser adscrits al l’Institut de Turisme d’Espanya (Turespaña), per la construcció del parador, prèvies reversions a l’Estat, en el primer immoble, i cessions gratuïtes, en els casos dels dos immobles restants, per les Institucins titulars, en els anys 2004, 2003 i 2002 respectivament. El projecte del nou parador planteja la més respectuosa restauració i adaptació de les estàncies, en ruïnes o molt deteriorades, dels citats immobles a l’oferta i serveis d’un parador del més alt nivell.

D’aquesta manera, el parador comptarà amb un total de 64 habitacions (algunes d’elles suites), diferents menjadors (principal, de grups i de desdejunis), un saló de convencions polivalent, uns altres salons especials, un bar-cafeteria, un aparcament subterrani amb cabuda per a 74 places i un spa (inclosa piscina interior/exterior). Fins a la data, la inversió realitzada, entre els anys 2002-2009, ascendeix a 1.752.807,12 euros, corresponents a diverses i múltiples actuacions prèvies, entre les quals destaquen, qualitativa i quantitativament les següents: la impermeabilització de la coberta de l’església, amb l’alçament i reconstrucció del claustre gòtic; i l’elaboració del projecte bàsic i d’execució del parador, projecte complementari al del túnel d’accés al parador i diverses assistències d’estudis arqueològics i projectes complementaris al parador.

La construcció d’un parador i la seua posada en servei té un gran efecte multiplicador en l’activitat turística i econòmica del seu entorn. La generació de treball directe durant la construcció del parador s’estima entre 80 i 100 llocs de treball durant el període d’execució. Una vegada posat en servei el parador, la creació de llocs de treball fixes, se situa al voltant a 50, als quals s’hauria d’afegir un 20% de llocs de treball temporals. La generació de treball indirecte és superior a la de treball directe en el període de construcció però sobretot, arran la seua posada en funcionament, per l’activitat turística i econòmica, en general, que es genera a un parador de turisme.

Més informació: