Veus autoritzades parlen del Parador

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 31 de juliol de 2009 .
Etiquetes:

El començament de l’estiu va deixar a Morella la bona notícia de la presentació del projecte del Parador de Turisme. Les autoritats visitaven l’exconvent de Sant Francesc, que serà on s’ubicarà l’instal.lació hostelera i parlaven amb comarquesnord.cat del que significarà el Parador de Turisme de Morella.

Antoni Bernabé,
Director General de Turespaña

El Director General de Turespaña, Antoni Bernabé es mostrava “content” per la licitació del projecte que aconsegueix “convertir Morella en una referència turística, encara que ja es veia la força que tenia el lloc, per ubicació, història i per tots els llegats que s’han anat deixant. Ara, també contribuirà la màgia que aquest Parador tindrà”. Al respecte de triar Morella, Bernabé argumentava que “es pensa que aquest indret és una meravella i per això el que es pretén és aconseguir una atracció especial per aquestes terres. A més, aquest Parador no és sols important per a Morella, sinó que és molt important per a la Xarxa de Paradors poder comptar amb aquesta ciutat”.

 

Antonio Lorenzo,
Subdelegat del Govern a la província de Castelló

Antonio Lorenzo, subdelegat del Govern a la província de Castelló, explicava definia la presentació del dimecres com “un acte molt important, d’un projecte fonamental per a Morella i la comarca després d’un llarg recorregut”. Per a Lorenzo, aquest projecte significa el fet de que “Morella és un símbol i el Parador no fa més que confirmar el que ja sou: història i futur. El Parador, però Morella ja existeix i ara amb aquest espai sereu referència a nivell nacional i internacional”. També va recordar el compromís que té el Govern amb Els Ports, per la decisió de l’A-68 que passi per la comarca, així com pel Parador “seguirem apostant por aquesta terra”. El futur Parador de Morella ajudarà “a potenciar la imatge de Castelló i crear un nou futur per a la gent del nord de la província”.

 

Eduardo Ferreres,
President de la Federació de Turisme de Castelló

Eduardo Ferreres, President de la Federació de Turisme de Castelló (FETURCAS) mostrava la seua “alegria” perque “el divendres i el dimecres han sigut dos dies històrics i després de moltíssims d’anys s’ha fet justícia a Morella”. Ferreres va recordar que “als anys 50, quan es va desenvolupar un pla estratègic amb la possibilitat de fer els Paradors, que va ser el punt d’arrancada del turisme a Espanya, i en el que estava previst que Morella, per la seua monumentalitat tingués un Parador i per diferents circumstàncies no es va fer quan tocava”. Segons el president de la FETURCAS “el Parador no representarà un revulsiu important per a Morella, sinó per a tota la comarca i per al Maestrat, comptant Ports-Maestrat amb dos Paradors de Turisme, aquest i el de Benicarló, un fet positiu en extensió per a tota la província”.

 

Josep Gisbert
Regidor de l’Ajuntament de Cinctorres, membre de l’executiva provincial del PSPV-PSOE i exdiputat provincial pels Ports

Josep Gisbert, regidor del Ajuntament de Cinctorres i fins al dimarts diputat provincial per la província dels Ports, manifestava la notícia de forma positiva des de una òptica comarcal “hem de felicitar-mos per el que suposa el Parador, perquè la repercussió no es sols per al municipi, sinó per a tota la comarca, ja que la marca Parador, d’alta qualitat turística, cride molt a la gent que deixarà diners a tota la zona i augmentarà els nostres visitants”. Per a Gisbert “ara ja es pot parlar de realitat materialitzada per un Govern Central que està complint en compromisos a la comarca, com l’A-68 i l’anunci de la licitació del Parador, entre d’altres projectes”. També espera que “a partir d’ara totes les administracions vaiguen pel mateix sentit per a culminar el projecte”.

 

Mariano Martinegui,
Arquitecte del Parador de Turisme de Morella
L’arquitecte del Parador de Morella, Mariano Martitegui, apuntava al respecte del projecte del edifici que “he treballat en molts projectes de Paradors, he restaurat moltes cases, però cap projecte dels que conega s’ha fet amb un esforç i amb el rigor del de Morella, al que hem introduït la vanguàrdia, combinant elements molt moderns amb l’estructura més rústica del edifici”. Per al arquitecte del Parador, a grans traços el que es busca és “recuperar l’edific, posar en valor tots els elements històric-artístics que té, desenvolupar un immoble amb 64 habitacions amb la tecnologia més avançada i crear un espai amb el qual tots en pugem sentir bé”.

 

Roque Gutiérrez,
President d’Asetmico (Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca)

El nou president d’Asetmico, Roque Gutiérrez, qualificava el desbloqueig del Parador com “una gran celebració, un gran èxit de tots”. Per a Gutiérrez “s’ha donat la senyal d’eixida del Parador i hem de pensar que per al Sexenni del 2012 el tindrem”. Al respecte del que pot influir en el turisme senyalava que “tenir un Parador de Turisme ens col•loca al cim turístic ja que és una promoció fora de sèrie”. Per al president d’Asetmico, associació que Gutiérrez apuntava “s’ha bolcat des del primer moment en el tema” ara “s’ha de procurar que els empresaris de Morella i Comarca quan s’inaugure el Parador estiguem a l’altura adequada per a que açò sigui bo i funcione”.

 

Ximo Puig,
Alcalde de Morella

Per a l’alcalde de Morella, Ximo Puig, el Parador suposa esperança i futur. L’alcalde de Morella va tindre paraules el dia del desbloqueig del parador “d’agraïment per a tots els que han fet possible que avui s’hage passat de la literatura als fets” i va aprofitar el seu discurs per convocar a tots a continuar apostant per Morella.

Més informació: