El Parador continua, a pesar d’un polèmic informe

comarquesnord.cat . Morella . 30 d'agost de 2009 .
Etiquetes: ,

visita constructors

El futur Parador de Turisme de Morella ha tornat a ser notícia aquesta setmana. Un informe negatiu de les obres del túnel d’accés, que traïa a la llum una agència de notícies, aixecava la polèmica, arribant a diferents mitjans de comunicació que s’han fet ressò els darrers dies, mentres que el dimecres més de cinquanta representants de constructores visitaven ‘in situ’ els terrenys on s’ubicarà el futur edifici.

Al respecte de la polèmica, tot ha girat en torn a un document del cap d’Àrea de Bens Culturals del Ministeri de Cultura, Carlos Jiménez Cuenca, datat a 31 de març de 2009, en el que informava negativament sobre les obres del túnel d’accés al Parador, al suposar que poden tenir un impacte negatiu en la conservació del monument, així com assegurava que s’havia enterat del projecte pels mitjans de comunicació.

. L’informe es “extemporani”
L’alcalde de Morella, Ximo Puig, es mostrava sorprès per aquesta informació, la qual remarcava que és “extemporània”, al aparèixer tres anys després d’adjudicar l’obra del túnel, i “d’impacte negatiu”, afegint que “no consentirem que ningú posi en entredit un projecte que suposarà més de 200 llocs de treball”. Al respecte de la font de la notícia, l’alcalde creu que actua des del “desconeixement i la mala fe”, així com afegia que “més enllà de qualsevol polèmica, el més important és que el Parador continua avant”.

També va opinar al respecte d’aquestes informacions el subdelegat de govern a la província de Castelló, Antoni Lorenzo, que senyalava el desconeixement des de la subdelegació i de Turespaña del informe, tranquil·litzant als veïns de que aquests fets no retardaran l’obra.

. Representants de constructores visiten el futur parador
Un exemple va ser la visita del dimecres de més de cinquanta representants de constructores de tota Espanya interessades en adjudicar-se les obres del Parador. Durant la visita es van donar a conèixer els diferents detalls de la futura instal·lació turística, de la mà de l’arquitecta de Turespaña, Pilar González i l’alcalde de Morella, Ximo Puig.

Per aquest mati hi havia prevista una reunió a la que estaven convocades totes les forces polítiques, sindicals i econòmiques per a reforçar el consens col·lectiu pel Parador de Turisme. L’objectiu, segons Puig, és que “tots treballem en la mateixa direcció per a aconseguir la realitat del Parador”.

Més informació: |