Inaugurada la millora del camí de Sant Vicent


Etiquetes:

cami-sant-vicent1
___________________________
comarquesnord.cat, Morella
diumenge, 6 de setembre de 2010

La Costa o Camí de Sant Vicent de Morella ja ha sigut inaugurat. El Camí Medieval de Sant Vicent uneix el Portal de Sant Mateu amb el Barri Hostal Nou. Abans d’esta rehabilitació, es va fer una primera actuació que va consistir a arreglar l’escalinata de la part superior del camí, des del Portal de Sant Mateu fins Els Tancats. Ara, dintre de la segona fase, s’ha recuperat l’empedrat d’eixa escala medieval i s’ha rehabilitat amb ciment el segon tram del camí. A més, s’ha dotat d’il•luminació i s’ha arreglat l’empedrat que cobreix l’estampa de Sant Vicent.

Els veïns de Morella es van congregar al Portal de Sant Mateu per tal d’emprendre la costa. A més, també van assistir l’alcalde de la localitat, Ximo Puig, el síndic d’obres, Rhamsés Ripollés, altres regidors de l’Ajuntament de Morella i l’historiador Carles Sangüesa, per tal que no quede cap detall sense conèixer al voltant de la Costa i del propi Sant Vicent. Mentre es baixava cap a la nova zona remodelada, moltes eren les històries que s’escoltaven, anècdotes de temps passats relacionats amb el vell camí i amb la figura de Sant Vicent.

A poc a poc, es va arribar fins la capelleta del Sant i allí és on es va fer la parada per tal de conèixer tots els detalls. Va començar amb unes paraules el síndic d’Obres de l’Ajuntament de Morella, Rhamsés Ripollés, que va fer referència als aspectes tècnics i econòmics de l’obra realitzada: una obra de la qual la major part del finançament ha corregut a compte de l’Estat, que ha aportat més de 60.000 €, inclosa dintre del Pla E. A

continuació, va arribar el moment de conèixer la història del Sant que dóna nom al camí, de la mà de Carles Sangüesa. Quan Carles va concloure, va ser el torn de paraula de l’Alcalde de Morella, Ximo Puig, que va agrair la presència de tots i va destacar la importància del camí.

Manises per promesa
Les manises de la capelleta de Sant Vicent han sigut donades per una veïna morellana, Pilar Pinos, que havia fet una promesa.

Més informació: