La societat morellana fa front comú pel Parador

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 6 de setembre de 2009 .
Etiquetes: , ,

Front comú de la societat morellana per a la construcció del futur parador de turisme després d’una reunió de consens celebrada la setmana passada al Ajuntament de Morella amb representants polítics, empresarials i sindicals de la ciutat que es valorava com “molt positiva” des de totes les parts.

La trobada es convocava arrel de la polèmica sorgida per el document del cap d’àrea de bens culturals del Ministeri de Cultura, Carlos Jiménez Cuenca, en el que informava negativament sobre el projecte del túnel d’accés al recinte. Els presents a la convocatòria van mostrar el seu recolzament i el compromís de Morella amb el Parador a través de la signatura d’un manifest en el que s’indica que el futur edifici significarà l’enfortiment de la economia local i comarcal, la creació de més de 200 llocs de treball, la internacionalització del destí i la potenciació de la qualitat de la proposta turística.

També es llançava un missatge a les institucions diferents institucions que tenen que veure amb el Parador per a que cooperin, amb la fi de no posar més entrebancs al projecte en favor del interès general. L’alcalde de Morella, Ximo Puig, subratllava que la reunió va servir per a “reforçar el consens de la societat de Morella respecte al Parador, fugint de debats estèrils i així enfortir la convivència entre els morellans amb una posició unànime”. Ernest Blanch, portaveu socialista, mostrava la “satisfacció” del seu grup ja que “des de sempre l’alcalde ha tingut la voluntat de manifestar la posició comú de tots els sectors de la ciutat, exemplificada amb la signatura del manifest”. El portaveu popular, Guillermo Sangüesa, coincidia amb que va ser una reunió “positiva”, ja que “no hi ha discussió amb el Parador, és un projecte massa important del que es poden tenir diferents visions polítiques, però tots volem el millor per a Morella”.

El president d’Asetmyco, Roque Gutiérrez, va tornar a reiterar que el Parador és “imprescindible”, senyalant que “s’escolten moltes coses, però el projecte continua en marxa, lluitant tots per un mateix fi”. També van assistir les representants dels sindicats CCOO i UGT, Pilar Escuder i Maribel Querol, respectivament. Malgratles polèmiques, el Parador continua amb els terminis inicials marcats amb la licitació de les obres pel consell de ministres, tal com es va exemplificar amb la visita de més de 50 representants de constructores de tota Espanya interessades en portar avant el projecte.

El proper dimarts, 8 de setembre, finalitza el termini de lliurament de propostes i a finals de mes es coneixerà qui executarà les obres que compten amb un pressupost de 17,8 milions d’euros. No obstant, el consens no es va poder materialitzar aquest dimecres. El grup popular havia sol·licitat un ple extraordinari arrel del document publicat. La moció proposava que l’Ajuntament remitira el projecte del Parador a l’àrea de Bens Culturals del Ministeri i creara una figura que s’encarregara de tot el que té a veure en el Parador. A la segona qüestió l’equip de govern contestava que després de totes les converses i reunions que l’alcalde de Morella ha mantingut a Madrid i a València, en els darrers dos anys,amb els responsables del projecte, qui millor per a portar les gestions que el primer edil de Morella. Respecte a la primera petició, es va considerar que seria donar-li importància a un document superat al que ni el Ministeri ha tingut en compte. En qualsevol casaniria en contra de la normativa l’enviament del projecte, per qué l’Ajuntament no és el propietari del mateix. L’equip de govern va proposar que es consensuara el mateix document que s’havia signat entre empresaris, sindicats i els mateixos portaveus dels grups polítics la setmana d’abans, però no va hi haver acord al respecte.

Més informació: | |