Morella tanca una Fira de rècord


Etiquetes:

img_12744La Fira de Morella es clausurava ahir amb un balanç molt positiu en la edició amb presumiblement major participació de tota la seua història, com senyalaven des de la organització. Un total de 188 expositors, prop de 400 animals selectes de oví, boví, porcí i equí, així com una excel·lent mostra de maquinària agrícola, industrial i d’automoció, han sigut el reclam dels milers de visitants que aquest cap de setmana han acudit al Passeig de l’Alameda, el marc de celebració del certamen firal.
Durant el cap de setmana es temia per les previsions meteorològiques que apuntaven a precipitacions tant per al dissabte com per al diumenge, però finalment la pluja sols va fer acte de presència ahir per la vesprada lleument, sense afectar al desenvolupament de la Fira. Així, els visitants van poder gaudir d’un mati protagonitzat per un carrusel de cavalls per als xiquets a la Plaça de Bous i el primer concurs de gossos pastors amb vuit participants.
Per la vesprada es va portar a terme el acte de cloenda al Espai Firal amb la presència del Delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Ricardo Peralta, el Subdelegat de Govern a Castelló, Antonio Lorenzo, així com d’altres autoritats polítiques, com la recent nomenada diputada nacional, Susana Ros, la també diputada Antonia García Valls, el senador Joan Batiste Cardona, el diputat provincial Ximo Puig, junt a la corporació municipal.
El president de la Associaci Firal Els Ports, Amadeo Sorribes, va obrir els discursos destacant el difícil moment que està travessant el sector, encara que afirmava que “estem convençuts que la situació va a canviar i s’arreglarà”, a més de recordar que “els darrers anys estàvem pitjor” així com llançava el missatge de que “junts podrem seguir avançant”.
L’alcalde de Morella, Ximo Puig, va agrair a tots els que fan possible la Fira l’èxit d’enguany “possiblement la edició amb més gent de tota la història” demostrant que “ací hi ha futur i la Fira és un escaparat amb el que podem dir als que ens visiten que podem creure en el futur i que volem viure i treballar ací”.
Per la seua part, Ricardo Peralta subratllava el “gran honor” de clausurar la Fira de Morella, un esdeveniment possible “gràcies al esforç de tantes generacions de morellans i des del Govern estem orgullosos per la vostra dedicació”. Peralta va repassar les actuacions portades a terme, així com les grans decisions com el Parador de Turisme o que l’A-68 passi per Els Ports. També va anunciar que els propers mesos s’inaugurarà el nou tram de la N-232 a la Pobleta.
Una vegada clausurada la 753a edició de la Fira de Morella, els participants van encetar les tasques de recollida de material i d’animals. Així, durant gran part de la vesprada de diumenge, les furgonetes van omplir el recinte firal i els estands van començar a desmuntar-se. El dilluns, la brigada municipal desmunta el Espai Firal i neteja tot el recinte de l’Alameda.

Més informació: