Vilafranca publica un fullet per als boletaires


Etiquetes:

___________________________
comarquesnord.cat, vilafranca
dimecres, 16 de setembre de 2009

Què hem de saber quan anem a buscar bolets? Aquest és el títol d’un fullet informatiu que ha publicat l’Ajuntament de Vilafranca amb una sèrie de recomanacions útils per als buscadors de bolets en aquest inici de campanya. Als darrers temps, son moltes les imprudències i incorreccions que es produeixen als nostres boscos durant la campanya de recollida de bolets i hi han unes quantes qüestions que s’han de tenir en compte. Per exemple, els bolets s’han de tallar per la part baixa amb una navalla o similar, que no sobrepasse els 11 cm, per tal de no destruir la base del bolet. També es recorda al fullet informatiu que es poden arreplegar un màxim de 6 kilograms de bolets per persona i dia en la modalitat recreativa. Superada aquesta quantitat es considera aprofitament forestal, fet que queda regulat per la Llei 3/1993 i el Reglament d’aplicació Decret 98/1995 de 16 de Maig. A més, és obligatori comptar amb el permís del propietari per tal d’arreplegar bolets a finques privades.

Altres qüestions que es recorden en aquest fullet informatiu de l’Ajuntament de Vilafranca son el respecte al patrimoni de pedra en sec, el respecte per la flora i la fauna existents, les propietats privades i el fet de tancar les porteres de les explotacions ramaderes, per evitar que s’escapen els animals o el fet de no tirar escombraries el monte.

Finalment, cal destacar que els bolets només es poden arreplegar en horari diürn i que cal identificar els bolets ja que existeixen molts que son tòxics.
___________________
documents
El fullet per als boletaires
Descarregate’l ací

Més informació: