Restriccions als boletaires

bolets00111
________________________________________________________
comarquesnord.cat, La Tinença de Benifassà
dimecres, 16 de setembre de 2009

Els propietaris forestals poden aplicar enguany l’ordre aprovada per la Conselleria de Medi Ambient el passat hivern que els dona potestat per a restringir l’accés a les seves finques dels boletaires.

L’ordre afecta sols als propietaris quins boscos es troben dintre del LIC Tinença-Vallivana-Turmell, es a dir, els termes de Vallibona, Herbes, Castell de Cabres, Pobla de Benifassà i part dels termes de Morella, Catí i Xert. L’any passat l’associació de propietaris forestals Tinença-Ports va aconseguir que l’administració autonòmica es fera ressò de les seves reivindicacions.

La invasió de terrenys privats en la temporada de bolets no sols s’ha massificat, si no que, a més, en els darrers temps fins i tot s’han produït enfrontaments entre els buscadors i els amos de les finques. Serà aquesta, per tant, la primera prova d’aquesta mesura. De moment els propietaris que volen restringir l’accés a les seves finques ja estant senyalitzant-ho.

S’espera, a més, que la Conselleria destine més efectius de vigilància per a fer acomplir l’ordre, ja que la llei que regula la recol•lecció des de fa 13 anys ha tingut un compliment prou escàs.

Més informació: |