El Mudim continua sent virtual

expo-dinosaurios
_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 17 de setembre de 2009

La Fundación Blasco de Alagón ha presentat el llibre de la exposició “Dinosaurios.Lagartos terriblemente grandes”, que fins finals d’any es pot visitar a la Fabrica Giner de Morella. El llibre recull una extensa revisió de les peces que es poden veure en la mostra, analitza la presencia de dinosaures en la província e Castelló i fa un recorregut per el que serà el futur Museu de Dinosaures de Morella.

A aquest respecte va ser preguntat el Diputat Provincial Miguel Àngel Mulet i el responsable de Castelló Cultural. Segons ells el retràs d’aquest projecte, que s’haguera tingut que licitar en 2007 i a dia d’avui estar en funcionament, es deu fonamentalment a que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre no ha donat el permís. Aquest organisme deu d’autoritzar les obres per que la Fabrica Giner està situada en una franja de les que s’anomenen policia, no està a la vora del riu però si en el seu domini hidràulic.

El més curiós, i d’açò també es feia ressò la premsa provincial, es que la Confederació no ha pogut donar el permís per que la Generalitat no li ha presentat encara el informe hidrogràfic i el projecte d’execució del Museu. En la seu de la Confederació no conste cap sol•licitud d’autorització per part de la promotora del projecte. De fet en més d’una ocasió els seus responsables han manifestat que creien que no trobarien cap inconvenient per a donar el vist i plau. Així es va entendre del informe previ que, a instàncies de l’Ajuntament va aportar la confederació. Clar que per a pronunciar-se de forma definitiva el promotor li te que sol•licitar autorització aportant el projecte d’execució.

El més greu és que sembla ser que la Generalitat, malgrat que en l’inici del curs polític, fa poques setmanes, posava el MUDIM com un dels grans projectes que anaven a prioritzar, sembla ser que tampoc per a l’any vinent el govern valencià contempla cap partida especifica en els pressupostos de la Comunitat. Des de la nostra comarca es creu que el Museu és fonamental per posar en valor tota la riquesa paleontològica que tenim, i per a que les milers de restes que es troben en altres Museus, com la Valltorta, puguen tenir ací la seva Seu. No obstant comencen a preocupar-se per si la Generalitat ha decidit que poc a poc es vage oblidant el compromís en la zona. No sols es sent açò a Morella, també Forcall i Cinctorres que tenien que ser subseus d’aquest Museu creuen que s’està badant massa. En este sentit es manifestava Jose M.Gisbert, regidor Cinctorres.

Sabem com serà el Mudim, i de fet poden tenir més detalls a través d’aquest llibre que s’acaba de presentar i també en l’exposició instal•lada en el Hotel de la Fàbrica, on es dedique un apartat al mateix. També coneixem com aplegar al mateix per que la senyalítica ja es va instal•lar quant es va fer el gran acte de presentació del MUDIM a la Fabrica Giner en 2006. Però el que tenim en ferm de moment és ben poca cosa, i les naus a la Fabrica Giner continuen el seu camí de deteriorament.

Més informació: | | | |