Més visitans, menys consum

patronat-turisme

El Patronat Municipal de Turisme es reunia ahir per fer balanç d’aquest estiu. Les conclusions del Patronat de Turisme respecte a la valoració de l’estiu assenyalen que la crisi general ha afectat especialment a la llargària de l’estada a Morella, per tant s’ha reduït el nombre de pernoctacions, encara que hage crescut el nombre de visites diàries. Per altra banda, també s’assenyala que molts morellans que viuen fora han allargat les seves vacances en la població, beneficiant al sector de bars, comerç i restaurant.

Per mesos juny i juliol han registrat un augment, de fins el 5%, d’entrades als monuments i museus de la localitat. A l’agost, tant al Castell de Morella com al museu Temps de dinosaures les visites han disminuït respecte a l’any anterior. L’ocupació hotelera ha registrat una baixada important al mes de juliol, el 12%, i en canvi un lleuger augment al mes d’agost, el 2’47%. En allotjament de turisme rural, el refugi de Pereroles ha tingut una ocupació mitja del 52%, augmentat respecte a l’any anterior, però la resta de cases a Xiva, Herbesset i Ortells, han registrat a la baixa, amb tant sols un 18% de mitja. En canvi tots els mesos d’aquest estiu s’han comptabilitzat més cotxes a l’aparcament de l’albereda. En total han aparcat allí quasi 11.700 vehicles, més de 2.000 més que l’any anterior. El que ha baixat, per contra, han estat les demandes d’informació a la oficina de turisme, però açò també pot ser degut a que ara es reparteix el mateix plànol informatiu en la zona d’aparcament, i per tant molts ja no passen per l’oficina.

Per altra banda, la reunió també va servir per valorar el desenvolupament de les Primeres Jornades dedicades a les Tapes, i enllestir la programació i promocions del darrer trimestre de l’any.

Més informació: |