Es continua descobrint el Fòrum de Lesera


Etiquetes: ,

excavacions-lesera-1341
________________________________________________________
comarquesnord.cat, Forcall
divendres, 18 de setembre de 2009

A dos dies per finalitzar la campanya d’excavacions en la Moleta dels Frares a Forcall l’equip d’arqueòlegs que dirigeix Ferran Arasa estan moderadament satisfets. I es que en els dos sondejos, oberts l’any passat, que s’han acabat d’estudiar en aquesta edició es confirmen els indicis que han portat als investigadors a aquesta terrassa: el Fòrum de la ciutat. S’han trobat fonaments que podrien pertànyer a una de les estructures monumentals, pot ser el pòrtic del mateix Fòrum, com barallen els arqueòlegs.

No es tracta d’una prova concloent, no obstant es suma als altres indicis, com els arguments topogràfics, les troballes de marbre al seu voltant, etc que fan que la hipòtesi sobre el Fòrum agafe més força.

En aquesta excavació també s’ha continuat investigant la necròpolis andalusí localitzada l’any anterior. S’han pogut extraure fins a 5 individuo allà soterrats que ara seran analitzats en el laboratori per conèixer, no sols la seva edat i el sexe, si no també les possibles patologies i malalties que els van poder afectar. Segons el ritual de soterrament, es correspondria en la darrera època d’ocupació de la Moleta, es a dir les inhumacions serien del segle X i XI.

Per altra banda, l”equip del professor Ferran Arasa, ha pogut obrir un tercer sondeig, que l’any vinent s’acabarà d’estudiar. La pista arranjada per l’Ajuntament ha resultat essencial per poder avançar feina, ja que no sols l’equip i el mateix personal ha reduït temps i esforços en el desplaçament, sinó que a més s’ha pogut utilitzar maquinaria per tal d’obrir el nou sondeig, que com la resta es localitza a dos metres sobre el nivell de terra actual.

Més informació: |