Recuperat camí Sant Llúcia


Etiquetes:

L’ajuntament de Morella ha recuperat el camí de Santa Llúcia després de les fortes plujes d’agost. El Camí de Santa Llúcia torna a estar acondicionat. Cal recordar, que este camí, l’inici del qual està davant de l’Aqüeducte d’entrada a la ciutat, era la principal via d’accés per als comerciants fins a mitat del segle XX. Amb la construcció de la carretera, que és paral·lela a este camí, la gent va modificar el seu trajecte i, aquest, a poc a poc se va anar abandonant. El camí de Santa Llúcia restaurat es va inaugurar en el mes de juliol i ha aconseguit que les persones que ixen a caminar, no travessen la carretera. A més, servix com a àrea de descans, ja que té engrunsadores, bancs o diferents seients.
Amb les pluges del mes passat, el camí va quedar en mal estat. Cal recordar que el 25 d’agost les precipitacions van deixar més de 60 litres d’aigua i granés en menys d’una hora. Des d’eixe dia, s’estava treballant per a rehabilitar el camí.
Este camí, també forma part de la cridada segona Albereda. El nom fa referència al passeig que unix de cap a cap el centre de la ciutat. Com este passeig no unia la ciutat, sinó que la rodejava per fora de les muralles, se li coneixia com a segona Albereda. L’Ajuntament de Morella, ara treballa per acondicionar la resta d’esta segona Albereda. El recorregut total d’este anell, una vegada que s’acondicione, serà de tres quilòmetres i mig, i en ell se superarà un desnivell de 100 metres.

Més informació: