Dia Mundial de l’Alzheimer


comarquesnord.cat, Morella
21/09/2009

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, la regidora de benestar social de l’ajuntament de Morella, Malú Blasco, ha volgut recordar-se de les persones que patixen a causa de l’Alzheimer, així com dels familiars que també sofreixen la malaltia. En una data especial, ja que es celebra el Dia Mundial d’esta malaltia, l’edila ha volgut fer una cridà solidària i recolzar tantes persones que patixen per la malaltia.

L’Alzheimer és una malaltia que cada vegada afecta més persones, perquè l’esperança de vida s’està allargant. Per açò, Blasco ha exposat que “la Llei de dependència està ajudant a les famílies i l’Ajuntament també fa tot el que es puga, amb accions com la creació del Centre de Dia”. Cal recordar que este centre de dia s’ha posat en funcionament este mes de setembre i, que perseguix la idea que els malalts puguen estar ben atesos i que els familiars puguen desenrotllar la seua vida sense complicacions. Precisament, este centre té malalts que patixen l’Alzheimer, per la qual cosa la regidora ha volgut donar-los mostres de suport.

Des de fa anys, la creació del Centre de dia es va convertir en un objectiu prioritari per a l’Ajuntament de Morella. En la inauguració d’este, el passat 1 d’agost, l’alcalde de la localitat, Ximo Puig, afirmava que “el projecte de Morella és progrés i benestar”. Precisament, Blasco ha afirmat avui que “el benestar de totes les persones de Morella és el més important. L’Alzheimer és una malaltia molt dura, contra la que han de lluitar famílies senceres. Per això, dies com avui, cal recordar-se dels malalts, però també és molt important recordar el treball d’aquells que patixen al seu costat”.