Llibre de La Moleta dels Frares


Etiquetes: , ,

excavacions-lesera-13411
_______________________
comarquesnord.cat, Forcall
dilluns, 21 de setembre de 2009

Aquest dimarts, 22 de setembre, es presenta a la llibreria Babel de Castelló el llibre “La ciutat romana de Lesera” del professor de la Universitat de València, Ferran Arasa. El llibre, que va impulsar l’Ajuntament de Forcall, i es va presentar oficialment en el marc de la Fira Iberoromana del municipi el passat mes de juliol, resulta el recull més complet de totes les investigacions que s’han portat a terme en el jaciment de la Moleta dels Frares. Arasa ha estat, precisament, el director de les successives campanyes d’excavació en la ciutat romana ubicada en el terme de Forcall.

La darrera excavació finalitzava aquest diumenge en uns resultats excel•lents que venen a confirmar la hipòtesi dels investigadors: que el Fòrum d’eixa important ciutat es localitza en la terrassa on estan treballant. Les excavacions constaten una ocupació des de l’edat del bronze fins ben entrat el període andalusí, a pesar que va ser en època romana quan va aconseguir el seu major esplendor amb la categoria de ciutat.

L’estiu de 1876 va ser descobert de manera casual pel Dr. Nicolás Ferrer i Julve, rector de la Universitat de València qui ho va donar a conèixer al món científic. Però després el jaciment es va oblidar per part de les autoritats, fins que es tornaren a reprendre en la dècada dels 90.

Més informació: | |