Riure és salut


taller-risoterapia_1541Les Sales Gòtiques del Ajuntament de Morella estan acollint aquesta setmana un taller molt especial, un taller de risoteràpia a càrrec d’Esther Navarro, psicòloga i dinamitzadora en ‘risoteràpia’ i ‘abraçteràpia’. Aquesta iniciativa està impulsada pel grup de Dones dels Ports amb el recolzament del Àrea de la Dona del consistori, dins del Programa d’Extensió Universitària (P.E.U.) de la Universitat Jaume I. Un total de 24 dones i un home no s’han volgut perdre l’activitat i durant dues hores cada dia d’esta setmana fan risoteràpia, per tal de poder traure el somriure vertader.
La risoteràpia comença amb un escalfament que ja té ingredients de diversió, per passar a la combinació de diverses tècniques com els balls, respiració, mímica, relaxació, abraçades, visualització, dansa o musicoteràpia, en un conjunt de jocs que tots tenen un perquè i dinàmiques per a estimular el somriure. Des del primer dia fins al darrer els exercicis van a més, implicant emocionalment al participant. Navarro senyalava que els jocs “no són per a fer el ridícul, són per a vèncer-lo i divertir-se, res més”.
Al respecte de les emocions, a més de riure, entre els participants es crea un vincle emocional, ja que es passen una sèrie d’experiències que no es donen a la realitat.
Entre els exercicis, la psicòloga Esther Navarro destaca que “és molt important el treballar dels abraçades”, a pesar de les recomanacions per la Grip A.
Està demostrat que el somriure aporta nombrosos beneficis físics, psicològics i emocionals; sent necessari riure per desconnectar, pensar en positiu i en definitiva ser feliç.
Se diu que després d’unes hores compartint jocs, somriures i abraçades amb altres persones, la relació entre elles no tornarà a ser la mateixa. taller-risoterapia_1559taller-risoterapia_1561