Eric Ferrer, un “crack” en les matemàtiques

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 24 de setembre de 2009 .
Etiquetes:

El jove morellà, Eric Ferrer, participa en la tercera edició del programa ESTALMAT, de detecció de talents matemàtics, que tindrà lloc els dies 26 i 27 de setembre a Requena. El programa està organitzat per les universitats de Castelló, València i Alacant i pel centre associat de la UNED de Dènia, així com per la Societat Al’Khwarizmi de Professors de Matemàtiques de la Comunitat Valenciana. En total participen 25 xiquets de entre 12 i 13 anys de diferents centres educatius valencians.

. Eric, un talent matemàtic

El programa Estalmat, Estimul del talent de les matemàtiques, es va posar en marxa a diferents comunitats autònoms ja fa deu anys. A la comunitat valenciana enguany es celebre la tercera edició. El programa pretén captar els millors alumnes en matemàtiques per portar a terme amb ells un programa d’entrenament de matemàtiques i lògica avançades per estimular el seu talent. Els responsables de cada institut van triar en principi als alumnes amb millors notes per a que passaren una sèrie de probes de selecció. Sobtosament un dels 25 estudiants que, entre tots els que es van presentar, va resultar triat ha estat el morellà Eric Ferrer.

Eric Ferrer, va ser valent en acudir a les probes, i ha estat valent en acceptar el repte que l’obligarà a desplaçar-se molts de caps de setmana al llarg de dos anys per a sotmetre’s a l’entrenament del ESTALMAT. Ha hagut de triar entre el futbol i les matemàtiques, però finalment els números i la lògica han guanyat, per que com ell reconeix aquesta es una bona oportunitat per al seu futur universitari.

Durant este temps Eric continuarà la seva preparació per acostumar encara més el múscul principal en la funció matemàtica.

Més informació: