Agenda del cap de setmana

___________________________
comarquesnord.cat, els ports
divendres, 25 de setembre de 2009

logo_agendaL’agenda del cap de setmana per aquests darrers dies del mes de setembre ve carregada d’activitats d’allò més variades i repartides arreu de la comarca. La festivitat de Sant Miquel marca bona part del calendari festiu, tant a Vilafranca com a Herbeset, però hi ha altres cites d’interès que no et pots perdre, com ara la Mostra de la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Portell, per la seua banda, comença ja a preparar les festes de l’any vinent amb una orquestra organitzada per la Comissió de Festes de 2010.

VI Mostra Mancomunitat Taula del Sénia
La Mancomunitat de la Taula del Sénia, seguint la tradició iniciada fa 6 anys, celebra enguany la 6ª Mostra a Vall de Roures (Aragó) aquest diumenge 27 de setembre, sent la primera vegada que es fa a un municipi aragonès. En nom festa-tds-tripic-11del President d’Aragó, ha confirmat l’assistència el Consejero de Presidencia Javier Velasco. Com Beseit i Pena-roja de Tastavins també formen part de la M-TdS, s’han programat actes allí la nit del dissabte 26 de setembre. Així en Pena Roja, es podrà gaudir de la musica d’un grup que agrade molt per tota aquesta contorna: Quico el CELIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES. El diumenge a Vallderoures hi haurà cercaviles en gaiteros i colles de molts pobles de la Taula del Senia, degustació de productes tradicionals i de dolços tipics. Una mostra de la oferta cultural, patrimonial, gastronomica i natural que ofereix la confluencia de les terres de Catalunya, Valencia i Aragò, i cadascun dels pobles que estan en aquest encreuament. Morella també estarà present en un estand. Concerts, exposicions, espectacles…tot enla sisena Mostra quina seu es Vallde Roures.

17092009_173341_morella__cartell_herbeset-2Sant Miquel Herbeset
Herbeset celebra aquest cap de setmana les seues festes en honor a Sant Miquel. Des de la nit del divendres amb l’anunci de festes, el volteig de campanes i l’engalanament de carrers; fins al diumenge amb la traca final de festes; la localitat viurà unes jornades intenses amb actes de tot tipus, destacant entre d’altres la tradicional oferta i subhasta de plats típics per tal de poder financiar la festa. La música també serà protagonista amb la participació de la Rondalla de Morella i els Gaiteros de Morella que són habituals en aquesta festivitat. A més, el dissabte a la nit es viurà la despedida, en principi definitiva, del duo Guillermo i José Luis després de molts d’anys damunt dels escenaris.
La participació a les festes de Sant Miquel d’Herbeset està garantitzada, ja que és un dels caps de setmana en els que més gent s’ajunta al poble. A pesar de que durant el any no hi viu ningú, els caps de setmana sempre sol haver-hi algú a Herbeset.

Sant Miquel Vilafranca
Eixa jornada a Vilafranca tenen una cita en Sant Miquel de la Pobla. Allí es realitzarà la Missa en honor al titular d’aquesta esglesia, i els assistents podran admirar la replica del retaule de Bernat Serra que els majorals del passat any allí han instal.lat.
Un poquet més promte, sobreles 9 del matí està previst que comence la II cursa Entre Pareds, puntuable per a la lliga Nord de curses de Muntanya.

Festa Portell
Però a banda ací en la nostra comarca també tenim la possibilitat de gaudir en la primera orquestra que han preparat la Comissió de festes de Portell. Per que l’any qye ve Portell si que té comissió i aquesta ja està treballant. La orquestra serà dissabte per la nit, però segur que s’allargue fins ben entrada la matinada del diumenge.

Més informació: |