Nou curs de la Universitat per a majors


Etiquetes: ,

sin-titulo2Les classes del programa Aules per a majors s’inauguren este dilluns a Castelló. Esta és la gran novetat respecte a anys anteriors, ja que les aperturas de curs es realitzaven íntegrament en cada una de les seus. Enguany, tots els alumnes del programa, faran una presentació a Castelló i, després, la resta de classes es desenrotllaran en cada una de les seus. El nombre total de matriculats en la seu dels Ports és de 35 alumnes.
Estes matrícules es veuen afavorides pel programa d’ajudes de l’Ajuntament de Morella, ja que des del consistori es costeja el 60% de les matrícules. Segons la regidora d’educació, Palmira Mestre, l’Ajuntament treballa per a millorar l’educació i ampliar-la, sense que l’economia siga una trava. Per això destina ajudes per a totes les edats”.
En la seu dels Ports s’impartiran 12 crèdits troncals i tres activitats permanents, sent les classes teòriques tots els dilluns de 16 hores a 19. Els dimarts s’impartiran les activitats permanents. Les distintes disciplines que s’impartiran, són Història de la Pintura, Cultura Clàssica, Música moderna, Ciència o Filosofia. Amb les activitats permanents es pretén que els majors puguen tindre contacte amb les noves tecnologies, per a reduir al màxim la bretxa digital. Així, s’impartirà Internet avançat o assignatures dedicades a la imatge i fotografia.
D’altra banda, entre el divendres i el dia d’ahir, van finalitzar els cursos de la Universitat Jaume I que s’han celebrat en la seu dels Ports. Cal recordar que el curs bàsic de creació de pàgines web, es va desenrotllar entre el 22 i 25 de setembre i el d’orientació, cartografia i noves tecnologies (GPS) s’ha impartit els dies 19 i 26 del mateix mes. Els dos cursos van completar el nombre total de places.

900 estudiants majors
La Universitat per a Majors de la Universitat Jaume I inaugura el curs 2009/10 amb prop de nou-cents estudiants matriculats. L’acte acadèmic tindrà lloc al Paranimf universitari dilluns 28 de setembre de 2009 a partir de les 18 hores. La lliçó inaugural serà impartida pel professor Joan Serafí Bernat de l’àrea d’Història i Institucions Europees qui parlarà sobre els “Canvis demogràfics i transformació actual”.
La inauguració comptarà amb la presència del rector, Francisco Toledo i del director acadèmic de la Universitat per a Majors, Salvador Cabedo, així com representants del Consell Social de l’UJI i de les institucions municipals. Durant l’acte la coordinadora d’aquest programa, Pilar Escuder, presentarà els projectes per al nou curs.
Entre les novetats destaca l’augment de l’oferta en el segon cicle, amb un major nombre de professors implicats, el que ha permés oferir més places amb la creació d’un nou grup. El programa mantindrà els dos seminaris ja en marxa: el Seminari Permanent de Noves Tecnologies, que tindrà una part important d’investigació, tant en projectes d’àmbit nacional com en projectes europeus i que vol convertir-se en referència de l’impuls en l’ús de les noves tecnologies entre l’estudiantat senior; i el Seminari d’Idiomes que té com objectiu el foment de l’aprenentatge dels idiomes estrangers.
El programa Universitat per a Majors es va iniciar al curs 1998/99 amb 38 estudiants. En aquesta edició hi ha matriculats 568 estudiants en el campus de Castelló i 265 en lesseus de l’Interior, Els Ports, del Nord i com a novetat la Seu de Camp de Morvedre. El total d’alumnes al programa per al curs 2009/10 és de 863.Durant aquest curs està previst que es superen les 1.350 hores de docència en el programa troncal que es realitza al campus de Castelló, a més de les 980 hores d’activitats permanents.
El programa d’educació permanent universitària de la Universitat Jaume I és una proposta d’estudis per a persones majors de 55 anys, mitjançant el qual la universitat pretén donar resposta als desitjos d’ampliar els seus estudis i aprofundir en la seva formació integral.

Més informació: |