L’ajuntament de Morella recolza amb ajudes als estudiants de totes les edats


Etiquetes:

uji-curs-gent-gran-15192_________________________
comarquesnord.cat,
morella
dimarts, 29 de setembre de 2009

Amb l’inici del curs escolar 2009/2010 l’Ajuntament de Morella torna a establir una sèrie d’ajudes econòmiques per a la gent que està estudiant, no sols als alumnes de primària i secundària, sinó també per a la guarderia, universitaris i per als matriculats en la Universitat per a Majors. Aquesta línia del consistori en educació te com a fi pal•liar en la mesura del possible la despesa econòmica que és molt elevada a principis i durant el curs. Així, es donen ajudes per l’adquisició de llibres. Enguany sols per a infantils i secundària, ja que no és complementària al bono llibre de la generalitat del que es poden beneficiar els alumnes de primària. Continua la guarderia gratuïta, al igual que les ajudes a universitaris que faiguen el projectes fi de carrera sobre Morella, podent comptar amb assessorament del propi consistori. En quant a la Universitat per a Majors, els matriculats, 35 en la matrícula presencial de la passada setmana, compten amb un ajut del 60% del cost per entrar als estudis. Des de la regidoria d’educació es destaca que aquestes ajudes busquen els morellans no tinguin problemes per entrar a l’educació.
Destaca al voltant d’aquestes ajudes que es concedeixen per a educació que no es centren en un interval concret d’edat, sinó que estan obertes a qualsevol persona que estudia o que vullga estudiar.
La regidoria d’educació també està estudiant implantar un nou Pla per a fomentar l’anglès entre els ciutadans de Morella, sobre tot de cara al futur Parador i per a la gent que estiga interessada en poder accedir a treballar en les noves ofertes que hi hauran quan s’inauguri el Parador de Turisme. Per això ja s’han tingut converses amb departaments d’aquesta llengua estrangera per a poder encarrilar en nou Pla.
Les ajudes i el nou pla es senyalen com a iniciatives positives des del consistori, ja que l’important es fomentar la formació bàsica i superior en aquests temps de crisi, encara que suposi un esforç econòmic.
La majoria d’ajudes s’han de demanar a principis de curs, per lo tant el termini de sol•licitud està obert en aquests moment.

Més informació: