Comença a Morella el quart congrés de la FCHTJ de la UGT-PV


Etiquetes:

ugt-congresf1309___________________________
comarquesnord.cat,  morella
dimecres, 30 de setembre de 2009

El quart congrés de la Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la Unió General de Treballadors del País Valencià, ha estat inaugurat amb la participacipació dels secretaris generals d’esta federció de la UGT del País Valenca i de estatal, Juan Bernardo i Francisco Domínguez, respectivament, i de l’alcalde de Morella, Ximo Puig.
El congrés s’ha iniciat amb un minut de silenci en honor a les persones del sindicat que han mort en els últims quatre anys. Posteriorment, s’ha projectat un vídeo que descrivia els mèrits de la UGT en l’últims anys i s’ha oficialitzat la taula que presidirà el congrés.

L’elegit per a presidir el congrés, ha sigut un dels afiliats més veterans, Rafael Sanz Estévez. El president ha pronunciat un discurs centrat, especialment, en la crisi econòmica que estem vivint. Sanz ha utilitzat la situació actual d’ocupació en Morella, per a considerar-ho com un marc exemplaritzant, dient que “és un orgull que este congrés es celebre en una localitat com a Morella. Un municipi que es troba en una situació de plena ocupació, pel que esta localitat és un exemple de compromís i esforç per part de l’Ajuntament”. Després del seu discurs, ha fet una menció de les distintes unions comarcals de la federació, que estan presents en el congrés.

Per la seua banda, l’alcalde de Morella, Ximo Puig ha intervingut en este acte, agraint a la UGT l’elecció de Morella com a seu del Congrés. Així, ha volgut desitjar els participants “una estada en Morella el més agradable possible. Heu d’utilitzar estos dies per a realitzar les eleccions, però també per a compartir moments junts i, fer d’esta convivència, una relació fraternal”. També, ha mostrat la seua sorpresa i el seu reconeixement per començar el congrés amb un minut de silenci, ja que “si nosaltres avui som com som, és pels nostres avantpassats. Pel que és digne de lloar, el començar recordant a aquells que avui no estan amb nosaltres, però que han contribuït a enfortir uns ideals”. Finalment, Puig també ha fet una crida a un altre tipus de política, ja que “en una localitat com Morella, ubicada en una zona no privilegiada, tenim un sistema d’ensenyança gratuït o un sistema de benestar social, amb la residència per a la tercera edat i el centre de dia, fet que demostra que el nostre projecte és progrés i benestar”.

El congrés, al qual han assistit 112 delegats, es desenrotllarà entre avui i el divendres. Entre estos assistents, hi ha secretaris generals de diverses Comunitats Autonòmiques, a més de la Valenciana, com Catalunya, Madrid, Aragó, Andalusia o Castella la Manxa. Demà hi hauran dos rodes de premsa a l’Ajuntament, una a les dotze del matí i, una altra amb els resultats de les eleccions, a les 8 de la vesprada.

ugt-congresimg_1773

Més informació: