Morella acull este dissabte l’actuació del grup Balletiberia


Etiquetes:

________________________
comarquesnord.cat, morella
dijous, 1 d’octubre de 2009

Aquest dissabte a les 20 hores el Teatre Municipal de Morella acull l’actuació del grup Balletiberia, el qual representa a la dansa de la Societat Espanyola de S.M. de Río Cuarto, de la província argentina de Córdoba. L’esdeveniment està organitzat des de la Fundació Rei Jaume I de la Mancomunitat de la Taula del Sènia i per l’Ajuntament de Morella. Aquesta formació porta 23 anys damunt dels escenaris evolucionant acord amb els temps i sabent preservar l’interès per tots els estils del ball espanyol, interpretant coreografies de flamenc, dansa espanyola estilitzada o Escola Bolera, entre d’altres.

 Barrejant tradició amb modernitat, el grup no s’ha oblidat d’aspectes fonamentals com la formació i la posada en marxa de nous projectes, amb l’objectiu de reflexar al escenari les característiques dels tradicionals balls espanyols. Ha participat en certàmens a nivell provincial, nacional i internacional, obtenint premis en categoria de grup i també a través d’algunes de les seues integrants en caràcter de solistes. Recentment va ser declarada d’Interès Cultural Municipal i Provincial la Gira artística-cultural que estan portant a terme, representant a la ciutat de Río Cuarto en el marc d’agermanament amb Vinaròs durant els mesos de setembre i octubre del 2009.

Balletiberia aposta pel constant creixement tècnic i artístic que els ha caracteritzat sempre, així com en el permanent contacte i intercanvi amb distintes figures del art. Per això, la formació està reconeguda com una de les ambaixadores del art espanyola a Río Cuarto, projectant aquestes disciplines artístiques arreu d’Argentina i del mon. La creadora i directora de Balletiberia és Norma Morriones de Carranza. Aquesta artista ha sigut docent de generacions de ballarines que continuen perpetuant l’art espanyol. Per la seua destacada trajectòria artística al desembre de 2005 va ser distingida i designada Ciutadana Ilustre per el Consell Deliberant de Río Cuarto.

>BALLETIBERIA
>Dissabte 3 d’octubre a les 20 hores al Teatre Municipal de Morella
> Repertori: Cantes d’anada i tornada Clàssic espanyol Dansa espanyola estilitzada Flamenc
> Organitza: Fundació Rei Jaume I de la Mancomunitat de la Taula del Sènia i l’Ajuntament de Morella

Més informació: