L’Agència Valenciana de l’Energia publica les ajudes de 2008 pels municipis dels Ports

parcs-eolics0188_______________________
comaquesnord.cat, valència
dissabte, 3 d’octubre de 2009

La conselleria d’Infraestructures i Transport ha publicat avui en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana la distribució del Fons de Compensació 2008, que va ser resolt el passat mes de març. A través d’aquests fons de compensació, l’Agència Valenciana de l’Energia (Aven), dependent de la conselleria d’Infraestructures i Transport subvenciona cada any aquells projectes presentats per les corporacions locals que suposen la millora les infraestructures rurals i de serveis.

Segons ha explicat el conseller d’Infraestructures i Transport, Mario Flores, “aquests fons de compensació contemplen subvencions econòmiques per als municipis on s’està desenvolupant el Pla Eòlic i són conseqüència del compromís de la Generalitat perquè el Pla Eòlic contribuïsca a revitalitzar les zones d’interior i es puguen beneficiar tots els municipis de les zones on s’està desenvolupant el Pla Eòlic”. D’aquesta forma, ha assegurat el conseller “a més dels indubtables avantatges mediambientals i energètiques que representa l’energia eòlica, gràcies al fons de compensació els ajuntament de la zona poden realitzar millores en les seues municipis i portar a terme els projectes que consideren més convenients.” Gràcies al Fons de Compensació 2008, la AVEN dóna suport un total de 15 projectes presentats pels ajuntaments de Forcall, Morella, Palanques, Olocau del Rei, La Todolella, Ares del Maestrat, Cinctorres, Portell de Morella, La Mata de Morella, Sorita, Vilafranca, Villores, Benafer, Caudiel i Pina. Aquests municipis té de termini fins al 1 desembre de 2009 per a realitzar els projectes presentats. “L’objectiu és doncs, que tots els municipis de la zona que d’alguna forma estan inclosos en el Pla Eòlic es vegen beneficiats i no només aquells en els quals s’han construït parcs eòlics” ha matisat Flores.
Mario Flores
En total el fons de Compensació 2008 va concedir un total de 482.000 euros que procedeixen del cànon de 0,987 euros per kw instal·lat, que les empreses promotores del Pla Eòlic aporten cada any. Referent a això, el titular d’infraestructures ha recordat que “la convocatòria de 2009, que es resoldrà en breu, ja aplicarà la pujada del cànon que els eòlics aporten fins a 2,5 euros per kw hora instal·lat de manera que, el Fons de Compensació 2009 repartirà un total de 1.1769.000 euros que procedeixen del cànon de 2,5 euros per kw instal·lat, que les empreses promotores del Pla Eòlic han aportat”. La quantitat que es destinarà en 2009 correspon als megawats instal·lats en les zones 1,2,3,6,10 i 11. Cal recordar que les zones 1 a la 6 està situades en la província de Castelló i la 10 i 11 pertanyen a parcs eòlics de la província de València.

_______________________________
Documents

DOGV
Diari Oficial Generalitat Valenciana amb el document de la distribució dels fonts

Més informació: