Endinsar-se en el món dels gossos d’atura


img_17911______________________
comarquesnord.cat,
morella
diumenge, 4 d’octubre de 2009

El Mas de Ferré ha sigut el lloc escollit per tal de portar a terme el curs d’adiestrament de gossos d’atura organitzat per FEPAC ASAJA i el SERVEF. Cada vegada, els aficionats per este tipus d’activitat augmenten a la comarca dels Ports i per això va eixir la iniciativa de portar a terme l’especial curs, que compta amb alumnes de la zona. El curs s’ha dividit en quatre jornades durant el mes de setembre amb més de 10 participants.
En la darrera jornada de curs es va canviar l’escenari de les pràctiques, ja que el Mas de Ferré estava impracticable per les darreres pluges. Ismael Boix, un dels participants al curs, va cedir els seus terrenys per fer la classe al ‘Masset de Boix’.
Entre els alumnes d’aquest curs es trobava Julio Bayot. El pastor d’Ares és el més reconegut de la comarca com a participant en els concursos de gossos d’atura gràcies al seu bon fer. Bayot defenia que els gossos de la zona poden ser igual d’eficaços que els tradicionals que s’utilitzen, els border collies. El curs ha sigut possible gràcies a la espenta d’alguns pastors de la zona que van organitzar aquest curs el passat any, sobre tot amb fins laborals. Els resultats ja els estant gaudint.
Des del sindicat FEPAC-ASAJA, que ha sigut peça clau per a poder portar endavant el curs, es valora molt positivament aquest tipus d’iniciatives i la resposta dels participants.
El professor encarregat del curs de gossos d’atura ha sigut Miguel Díaz que senyalava el bon fer dels seus alumnes. A més de les pràctiques, per tal d’endinsar-se en el món dels gossos d’atura, és essencial adquirir una sèrie de nocions teòriques: moviments, tàctiques, connexió amb l’animal, etc. Per eixe motiu, este curs ha combinat una part teòrica amb un altra de pràctica i fins i tot han fet un examen final per valorar com s’ha seguit el curs.
Diferents exercicis són els que s’han portat a terme al curs. Estimular als gossos, sobretot a aquells que per primera vegada s’enfronten a la conducció del ramat o quan els gossos ja no són principiants, s’apliquen i es realitzen activitats per tal que les memoritzen.
Amb l’èxit de la iniciativa que finalitzava el dimecres, pràcticament està assegurat un nou curs de gossos d’atura a la nostra comarca.

___________
documents
fotogaleria