Reunió de l’alcalde de Vilafranca amb el Delegat del Govern


Etiquetes: ,

________________________________________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dilluns, 5 d’octubre 2009

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena s’ha reunit amb el Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Ricardo Peralta. En la trobada els dos han analitzat els projectes que s’estan finançant en la localitat amb càrrec als fons de l’Estat. El Pla E està servint per a finançar la construcció de la primera fase de la residència de la Tercera Edat i Centre de Dïa, amb un pressupost de 450.000 euros. L’Ajuntament de Vilafranca finançarà amb el segon Pla E una nova fase d’este edifici. Inicialment l’Ajuntament pretén posar en marxa el Centre de Dia. Posteriorment finalitzaran els treballs de la residència, que suposarà una inveresió global de més de 3 milions d’euros, la més elevada que ha rebut Vilafranca en la seua història.

L’alcalde i el delegat del Govern també han estudiat la construcció del quarter de la Guàrdia Civil de la localitat. L’Ajuntament de Vilafranca ja ha cedit els terrenys a la direcció general de la Guàrdia Civil. El projecte ja està redactat i s’està a l’espera de disponibilitat pressupostària per a poder iniciar les obres. L’alcalde ha insistit en la necessitat escometre les obres al més prompte possible, atenent a l’estat en què es troben les actuals instal·lacions.

Tena i Peralta han han analitzat el futur industrial de la localitat. Així, l’Ajuntament de Vilafranca tractarà de dotar amb servicis elèctrics, d’aigua i desaigües el terreny del polígon industrial projectat a dos quilòmetres de la Vila. L’objectiu és, en primer terme, desenrotllar sòl suficient per a les necessitats de l’empresariat de la població, comarca i inversors de fora. No obstant això, a més de la col·laboració estatal, Tena ha reclamat una “implicació decidida de la Generalitat Valenciana que, en definitiva és qui té transferides la competències en matèria d’indústria i polítiques actives d’ocupació”.

Més informació: |