Morella reforça l’activitat cultural pel pont de la Diada i el Pilar

_______________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 8 d’octubre de 2009

L’Ajuntament de Morella ha decidit reforçar la seua agenda d’activitats culturals per al pont. D’esta manera, ha programat diverses activitats que poden interessar tant a la gent de la localitat com als visitants. L’arribada del correllengua, l’inici de la campanya de cine i una exposició centren l’oferta cultural complementària a la ja existent. L’arribada del correllengua es produeix el 9 d’octubre a les 12 del matí. La torxa del correllengua eix esta hora de les torres de Sant Miquel en direcció a l’Ajuntament de Morella. Una vegada que arribe a este edifici, es pronuncia un discurs sobre la fidelitat lingüística i el compromís ferm en defensa del valencià. Durant tot el cap de setmana s’arrepleguen firmes en els museus per una televisió sense fronteres.

La temporada de cinema també el 9 d’octubre. A més, l’Ajuntament ha programat dos pel·lícules per al pont, una per a tots els públics i una altra per a adults. D’esta manera, divendres a les 7 de la vesprada es realitzael passe d’Up, una pel·lícula d’animació que tracta del caràcter aventurer de la vida i del pas fugaç de la mateixa. El diumenge, a la mateixa hora, es projectarà Enemics Públics, ambientada en els anys 30 i que narra el començament del FBI als Estats Units. La pel·lícula està protagonitzada per actors de primer nivell com Johnny Depp o Christian Bale. Durant les següents setmanes es realitzaran projeccions de pel·lícules que estan encara en cartellera en els principals cines del país, com a Malditos Bastardos, Mapa de los Sonidos de Toquio o Resacón en las Vegas.

A les 8 de la vesprada, s’inaugura l’exposició de pintura de Pere Ribera, Biografia Onírica: Itineraris i Mitologia. Conta l’artista de la Vall d’Uxo que esta obra “és una reflexió sobre els somnis, que com una vida onírica paral·lela a la vida conscient, va conformant una vida inconscient”. L’autor exposarà la seua obra de pintura abstracta sobre tela o taula, en Les Sales Gòtiques de Morella, durant tot el mes d’octubre. Estes activitats culturals es sumen a les ja existents habitualment, com el museu de dinosaures, el del Sexenni, les visites guiades al castell i l’exposició del Pla Director del Castell en el Convent de Sant Francesc.

Més informació: | | |