La flama del Correllengua arriba a Morella el 9 d’Octubre


______________________
comarquesnord.cat, morella
divendres, 9 d’octubre de 2009

La flama del Correllengua ha tornat a Morella en un dia assenyalat com la festivitat del 9 d’octubre. Un foc que recorre bona part dels anomenats Països Catalans, passant per tota Catalunya, quasi tot el País Valencià, bona part de les Illes Balears, però que també recorre l’Alguer o Perpinyà. La flama començava a caminar per dins de Morella des del portal de Sant Miquel, recorrent els carrers principals per on la gent s’aturava un moment al pas de la comitiva del Correllengua acompanyat del ritme de la dolçaina i el tabal dels Gaiteros de Morella. Enguany s’ha conmemorat dins del Correllengua el 550 aniversari de la mort d’Ausiàs March i la reivindicació s’ha centrat en la demanda de poder vore la televisió catalana al País Valencià, encara que mantenir la llengua viva i defendre la cultura valenciana és el principal objectiu d’aquesta flama que arriba cada tardor fins a les nostres comarques. Enguany la novetat ha estat que s’ha celebrat al migdia i que per diferents motius els membres d’Acció Cultural que organitzen el Correllengua no han pogut estar presents.

A la placeta del Ajuntament, Rafaelle Cantatore ha estat l’encarregat de llegir el manisfest, mentre que el tinent d’alcalde, Ernesto Blanch, ha donat la benvinguda al Correllengua com a representant del consistori. La nombrosa gent que visita Morella aquests dies festius també tindrà l’oportunitat de signar als museus de la ciutat un manifest per demanar una televisió sense fronteres.

L’Ajuntament de Morella destaca el compromís morellà amb la cultura valenciana
Per altra banda, l’alcalde de Morella, Ximo Puig, ha expressat el compromís de l’Ajuntament de Morella “amb tota la cultura valenciana i amb el reforç de la llengua del País” en el 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana. En una jornada “que cohesiona al País Valencià”, Ximo Puig també ha volgut fer referència a la importància de l’autogovern, exposant que “a pesar que en molts moments no ha tingut una actitud beneficiosa per a les comarques de l’interior, creiem que l’autogovern és clau per al futur i que ha de servir per a reduir les distàncies de l’interior amb la costa”. L’alcalde ha afegit que “després de 26 anys d’autogovern, éste necessita una nova espenta”.

Més informació: | | |