S’obri la temporada de caça

________________________
comarquesnord.cat, els ports
diumenge, 11 d’octubre de 2009

Aquest dilluns, 12 d’octubre, s’obri la temporada general de caza 2009-2010 a la Comunitat Valenciana, regulada per l’Ordre de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge en la que s’estableix que entre el 12 d’octubre i el 6 de gener està permesa la caça en les “zones comunes, els antics terrenys lliures” de la Comunitat. En l’actualitat, la província de Castelló té més de 16.000 llicències de caça, entre elles moltes a les comarques del nord.

Els dies hàbils per a la caça són els dijous, dissabtes, diumenges i festius en els horaris especificats en un Anexe de l’Ordre de la Conselleria de Medi Ambient. L’administració autonòmica ha autoritzat en les “zones comunes” la caça amb escopeta en llocs fixes, per a la caça de “zordales, estorninos, conejo, zorro, córvidos y columbiformes” que tinguen la consideració d’espècie cinegètica. A més a més, la caça en escopeta de “jabalí y zorro en ganchos” està autoritzada en el mateix període, sempre que el màxim de caçadors sigue de 9 i el de gossos de 15, segons informa en una nota de premsa la Generalitat Valenciana.

Excepcionalment per a aquesta temporada s’autoritza la caça amb armes de ma o “al salto”, només fins al 8 de novembre, de perdiu, llebre i conill amb la restricció d’una sola peça per caçador i dia entre les tres espècies. Els dies hàbils per a la caça “en mà” en aquest cas només és dissabtes, diumenges i festius”

Normes de seguretat
Tant en les zones comunes com en els fitats, els caçadors hauran de respectar les normes de seguretat establertes en la Llei de Caça de la Comunitat Valenciana per a la caça amb armes, per exemple, caçar a menys de 200 metres de distància respecte als nuclis urbans; 50 metres respecte a les cases aïllades; 100 metres de les carreteres; 50 metres de camins públics asfaltats i 25 metres de distància respecte dels camins públics no asfaltats.

Més informació: |