Subvencions per a l’us de les energies renovables a Vilafranca, Forcall i Cinctorres

______________________
comarquesnord.cat, castelló
dimarts, 13 d’octubre de 2009

L’Ajuntament de Vilafranca ha rebut una subvenció per a la instal·lació de plaques solars a la teulada del Poliesportiu Municipal. Després de presentar un projecte que ascendia a 12.000 euros, s’ha rebut l’acceptació per part de la Conselleria i l’obra es finançarà amb l’ajuda d’aquesta subvenció. La instal·lació de les plaques solars permetrà millorar el servei al Poliesportiu de Vilafranca, un edifici molt utilitzat i que a les darreres hores de la vesprada, si s’ha dutxat molta gent i els termos s’han buidat, és fàcil trobar-se amb l’aigua freda, qüestió que a l’hivern no sol fer molta gràcia. Amb el sistema, se solucionarà definitivament aquest fet i els usuaris podran dutxar-se amb aigua calenta sense cap problema. La subvenció, finança el 80% del cost total de l’obra, havent d’afrontar l’Ajuntament de Vilafranca la part restant. Des del consistori s’informava que s’espera acometre aquesta actuació el més aviat possible, intentant que per als mesos més freds de l’hivern el sistema de plaques fotovoltaiques ja estiga en funcionament.

La Diputació de Castelló també ajuda a la instal.lació d’energia solar
La Diputació Províncial de Castelló ha habilitat una partida de 150.000 euros per a ajudar en la instal·lació d’energia solar tèrmica i fotovoltaica en instal·lacions municipals. D’aquesta línia d’ajudes es beneficien enguany tres municipis de la nostra comarca: Forcall, la Mata i Vilafranca. L’Ajuntament de Forcall rebrà 7.564’58 euros per tal de poder instal·lar l’aprofitament de energia solar tèrmica en els vestidors del Camp de Futbol. Per la seva banda la Mata comptarà en un ajut de 15.765’62 euros per a la producció d’aigua calenta a través d’energia solar tèrmica per a les instal·lacions poliesportives.

Les energies netes i renovables, encara que inicialment resulten més cares en la instal·lació, després alleugeren les factures en el consum. Es per eixe motiu que molts ajuntaments de la nostra comarca estan portant a terme en els darrers anys inversions per tal de complementar en aquestes energies renovables els serveis, especialment en les infraestructures esportives.

Més informació: | |