La Diputació de Terol i la Caja Rural firmen un conveni per a recolzar la celebració de fires agropecuàries


_____________________
comarquesnord.cat, terol
dimarts, 13 d’octubre de 2009

El President de la Diputació de Terol, Antonio Arrufat, i el president de la Caja Rural de Teruel, Leoncio Benedicto, han signat un conveni de col.laboració que permetràimpulsar el suport a la celebració de Fires agropecuàries, agroalimentarias i mediambientals. Així, durant 2009 es destinaran un total de 44.800 euros al foment d’aquestes iniciatives socioeconòmiques. Aquest acord, pretén complementar i coordinar el recolzament financer que ambdues entitats presten al foment de les diferents fires que s’organitzen en la província. L’experiència ha demostrat que l’activitat ferial, tant en les quals són de recent implantació com en aquelles altres més tradicionals, està actuant com un important element dinamitzador del mitjà rural i contribueix així a l’intercanvi de béns i serveis en els pobles i comarques on se celebren.

Segons s’indica en el citat conveni, la Diputació de Terol continuarà promovent, enguany 2009, el “Programa de Ayudas a Ferias Agropecuarias, Agrícolas i Agroalimentarias” a celebrar en la província de Terol com fórmula de col·laboració i participació activa en l’organització dels principals esdeveniments del sector agropecuari turolense. Aquest Programa, que conta amb una dotació pressupostària en la DPT de 32.000 euros, permet que la Diputació de Terol contribuïsca que un total de 18 localitats desenvolupen fires, jornades i certàmens agropecuaris de caràcter anual que vénen contribuint a dinamitzar el mitjà rural i a estimular els sectors dedicats a l’explotació del bestiar ovino, cunícola, bovino o porcino. La DPT dóna suport, igualment, aquelles fires que tenen com centre de la seua activitat el sector agroalimentario, agrícola o mediambiental.

A través dels seus serveis agropecuaris, la Diputació de Terol col·labora tant tècnica com econòmicament en l’organització i desenvolupament de diverses fires i certàmens de caràcter agrícola, agropecuari i agroalimentario. Aquesta línia de treball es concreta en les següents actuacions: Subvenció per a sufragar les despeses d’organització de fires, jornades i xarrades divulgatives d’índole agropecuari. Assistència tècnica als comitès organitzadors en el desenvolupament de les fires (préstec de material, assessorament tècnic, participació en els jurats qualificadors, etcètera). Exposició de bestiar selecte de les espècies cunícola, ovina i porcina, procedents del Centre de millora ramadera “El Chantre” o de les explotacions col·laboradores en els diferents programes de millora genètica de les espècies citades Donació als comitès organitzadors de sementals ovinos, cunícolas i porcinos, per a premiar als expositors de bestiar.

Per la seua banda, la Caixa Rural Provincial de Terol aportarà la quantitat global de 12.800 euros en 2009 per a subvencionar als comitès organitzadors de les Fires beneficiàries del Programa de la Diputació de Terol. Amb aquesta mesura, la Caixa mostra, una vegada més, la seua profunda implantació en el agro turolense, als interessos del qual serveix com cooperativa de crèdit.

Les localitats turolenses les fires de les quals són beneficiàries d’aquestes ajudes econòmiques enguany són: Aguaviva, Calaceite, Cantavieja (2), Castellote, Cedrillas, Cella, Cretas, Habita de Rubielos, Monroyo, Mosqueruela, Oriola del Tremedal, Ráfales, Samper de Calanda, Sarrión, Torralba dels Sisones, Valderrobres i Villarquemado.