Balanç positiu dels primers mesos de funcionament de l’Oficina de Turisme de Cinctorres


__________________________
comarquesnord.cat, cinctorres
dimarts, 14 d’octubre de 2009

El que fora l’antic escorxador de Cinctorres s’ha convertit en punt d’informació. La restauració de l’edifici va ser el primer pas. Després es va dotar part de l’espai com sala d’exposicions. La darrera inversió en aquest atractiu local s’ha dedicat a crear una oficina de turisme que pugue donar compte al visitant dels diferents monuments, i atractius que ofereix el poble i els voltants per a que la seva estada sigue més profitosa i completa.

L’Ajuntament de Cinctorres ha portat endavant aquest projecte amb una inversió de 120.000 euros, comptant en un ajut de 50.000 euros per ser àrea de rehabilitació preferent, i altres 50.000 euros de la Conselleria de Turisme. La resta ha anat a càrrec del pressupost municipal, que va haver d’afegir altres 27.000 euros per que després de la rehabilitació del teulat es van detectar varies bigues en mal estat.

L’oficina de Turisme està oberta tots els matins, ampliant-se horari a l’estiu i en dates de més afluència turística com en el darrer pont. El Museu de Dinosaures, i el de la Faixa, l’església parroquial, les ermites, i les exposicions o activitats especials, els espais naturals, i el calendari de festes tradicionals. Aquestes informacions es complementen amb les rutes que es poden fer pels voltants del poble, o la possibilitat de completar l’estada a Cinctorres visitant pobles veïns. Una persona, contractada per l’Ajuntament, ofereix des d’aquesta oficina de turisme tota la informació que el turista que arribe necessita per conèixer millor la historia i el patrimoni que podrà gaudir a Cinctorres.