Es presenta “l’agenda activa” de Vilafranca per a la tardor

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 15 d'octubre de 2009 .
Etiquetes: ,

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Víctor Tena, ha presentat l’Agenda Activa de tardor, que arreplega les activitats que es duran a terme en la localitat durant els pròxims tres mesos. Tena ha destacat la varietat d’actes amb cine, teatre, música, conferències i cursos de formació. En la present edició ha millorat la difusió de l’agenda, que s’ha distribuït en tots els pubs, bars i comerços de la localitat.

Segons informa la web de l’ajuntament de Vilafranca, dins de l’agenda s’inclouen alguns dels premis que s’entreguen en l’àrea de Cultura. Un d’ells és el certamen literari Sempreviva, que ha millorat notablement la seua participació, després d’introduir-se diverses modificacions en les normes, per a obrir-ho a un major elenc d’autors. En estos moments el jurat esta evuluant les obres. El dissabte dia 24 d’octubre s’entregaran els guardons. L’acte comptarà amb una conferència de Juan Manuel Vera Selma, que dissertarà sobre l’Art de Comptar Històries.

Així mateix dins d’esta tardor s’entregarà el premi de fotografia, que enguany versa al voltant del campanar. S’ha presentat un bon nombre de fotografies. Finalitza el termini d’entrega el 31 d’octubre. El divendres 20 de novembre en les sales gòtiques de l’Ajuntament s’entregaran els premis, als que seguirà una mostra amb les fotografies.Durant estos dies ja es pot veure la mostra de fotografies antigues recopilades per Julio Monfort i Francesc Miralles. A esta mostra de fotografies se sumarà una altra de quadros de punt de Cruz a càrrec Milagros Tena, Pilar Gil i Ana Llopis, que estarà oberta durant les festes de Nadal i Sant Antoni.

Quant a les conferències cal destacar la conferència “Estratègies en el món Rural enfront de la Crisi Econòmica” a càrrec de Josep Ramón Gomez. Així mateix Jaime Vives dissertarà sobre la Transició en Vilafarnca. El Club Excursionista projectarà un documental sobre la Vall d’Aran i Alta Ribagorça. L’àrea de Cultura està tancant la programació del cine. La campanya s’iniciarà el 30 d’octubre.

La programació teatral serà intensa. El Perifèric ja va passar per la localitat amb les ombres xineses de Valeria Giugleti i l’obra “No em toques els mans”. “Embolics” de Blau Brocau Teatre coincidirà amb la celebració de la Setmana de la Gent Gran. El 15 de novembre arribarà el certamen Reclam. A pesar de la crisi econòmica l’Ajuntament de Vilafranca manté la seua aposta amb l’obres “Out” de la companyia de Pere Osta.

La música arribarà de la mà de la Va unir Musical de Vilafranca i la festa de Santa Cecília, així com el concert de Nadal. Així mateix la programació inclou com a novetat un recital de Gresca.

Festes i orquestres

Durant novembre i desembre arribaran un bon nombre d’orquestres organitzades per comissassos i majoralies. El 7 de novembre l’organitzen els majorals de Sant Cristófol, el 21 serà la primera festa Pro-Aplec, el 5 de desembre s’organitza la primera orquestra de la comissió de festes. El 19 de desembre arribarà la festa dels Quintos 2010. El 24 de desembre la comissió de festes organitza uan disc mòbil i el dia 26 són els majorals de Sant Antoni els organitzadors i el 31 de desembre tornarà a anar a càrrec de la comissió de festes. En Nadal no faltarà la festa de Sant Silvestre.

Formació

La formació durant estos mesos també estarà present amb cursos d’ofimàtica, fotografia, la UJI per a Majors, boixets a càrrec del Grup de Dons o tast de vins.

. pdf . Agenda Activa de Vilafranca

Més informació: |