Finalitzen els treballs arqueològics de la part externa de la muralla propera al Parador

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 14 d'octubre de 2009 .
Etiquetes: , ,

Els treballs arqueològics en la part externa de la Muralla, han donat pas a l’inici dels treballs amb maquinària. Una vegada finalitzats, ara, s’està netejant tota la zona de pins. Segons el regidor d’urbanisme, Rhamsés Ripollés, “tal com es va acordar en la reunió de la setmana passada amb membres de Turespaña i de la Conselleria de Cultura, els treballs arqueològics en esta zona han finalitzat. Esta és una petició que vam fer fa quasi un mes per a poder continuar amb els treballs propis de l’obra”.

La neteja d’esta part, també permetrà que es puga veure la porta Frares Menors, que es va descobrir en la restauració del llenç de la Muralla. Pel que fa a les obres en la zona interna del futur Parador, s’ha incrementant el nombre de treballadors i finalitzaran en breu, tal com vam informar ahir, en un comunicat oficial.

D’altra banda, ahir es va realitzar l’apertura pública de les ofertes de les empreses que opten a la construcció del Parador de Turisme. Segons el plec de clàusules administratives particulars, el nom de l’empresa que s’adjudicarà provisionalment l’obra, es coneixerà en un termini màxim de quinze dies. Des de la Secretaria de Mesa de Contractació de Turespanya, ens han informat de que “per a saber les baixes temeràries i extraure l’empresa que ha realitzat la licitació més baixa, caldrà esperar a eixa adjudicació provisional”. Això es deu, a que encara falta part de la documentació per examinar.

Cal recordar, que l’adjudicació provisional es realitza per subhasta, encara que l’oferta més baixa pot excloure’s per estar 10 punts per baix de la mitjana. El que sí que se’ns ha contrastat des d’este departament és que empreses molt importants opten a la construcció del complex hostaler, “com a Foment de Construccions i Contractes, Ferrovial o Obrascón Huarte Lain (OHL)”. En total, 31 empreses són les que opten a realitzar el futur Parador de Turisme de Morella.

Més informació: | |