LA FALSA: “La festa acaba a les quatre”

JOAN CARLES MARCOBAL
“La festa acaba a les quatre”. Així s’expressava, el passat 9 d’octubre a València, el diputat nacional i un dels responsables del Partit Popular al nostre país, Esteban González Pons, en el moment de demanar que el president de la Generalitat, Francesc Camps, actués d’una vegada referint-se al cas Gürtel. González Pons demanava celeritat en l’actuació i el president del PP valencià i de la Generalitat ha actuat… però poc: el passat dimarts era cessat temporalment com a secretari general del PP valencià, Ricardo Costa. I aquest se’n va, millor dit el trauen, però marxa disparant.

Costa defèn la seua innocència i reclama que el defensen des del PP nacional, és a dir, Mariano Rajoy, qui fa poc s’entrevistava per trobar una solució al conflicte amb Camps a Alarcón, a meitat camí van dir. Pot ser Rajoy no té autoritat per fer desplaçar al valencià a Madrid? Camps ja havia dit que Rajoy el necessita per guanyar la Moncloa i, pel que es veu, el té lligat de mans. Amb tot s’escapen alguns noms: el propi Costa, segons alguns mitjans de comunicació entre els que evidentment no es troba Canal 9, llançava dards contra el vicepresident Rambla.

I que passa amb el president de la Generalitat? No té res a dir ni cap responsabilitat? Mentrestant, Rita Barberà que ha vist una porta oberta a ser presidenta de la Generalitat ja s’ha desmarcat i demanava explicacions i Carlos Fabra defenia públicament a Costa adduint que les contractacions presumptament delictives eren del govern de la Generalitat i no del partit Popular. I Zaplana no para de refregar-se les mans. Habemus división?

Més informació: |