Cinctorres comença a treballar en la creació d’un Pla Estratègic de Turisme


____________________________
comarquesnord.cat, Cinctorres
dissabte, 17 d’octubre de 2009

Aquest dilluns, 19 d’octubre, és el punt de partida per a l’elaboració del Pla Estratègic de Turisme de Cinctorres. Segons ha informat l’alcalde Antonio Ripollés, “aquest dilluns es produïx la primera reunió amb els sectors socials de la localitat per a explicar els objectius i recollir els suggeriments”

L’elaboració d’un Pla Estratègic de Turisme té com objectiu convertir-se en l’instrument que contemple les possibilitats de desenvolupament turístic i servisque per a marcar un full de ruta i de treball, a més d’establir les prioritats, els recursos a potenciar i les estratègies més adequades. L’Ajuntament, amb aquesta iniciativa, avança en la posada en valor de la riquesa del patrimoni històric, paleontològic, cultural i natural de Cinctorres. L’alcalde destaca, així mateix, que és un pas més en l’aposta que l’equip de govern municipal “està fent per un desenvolupament sostenible que tingue en el turisme un dels seus pilars fonamentals”. En aquest sentit, Antoni Ripollés, ha indicat que aquest Pla Estratègic no pot realitzar-se “al marge del que és el desenvolupament turístic de la comarca dels Ports ni d’altres àmbits més amplis en els quals està enmarcat Cinctorres, però sí ha de contar amb alguns elements diferenciadors”.

La diversitat, i els elements diferenciadors que atorguen una marca turística a Cinctorres són, entre uns altres, el futur Parc Cultural Paleontològic tot el que està relacionat amb el projecte Cinctorres Natural, que tractarà de potenciar el turisme ornitológico i la riquesa botànica del monte Bovalar, ja enaltida pel propi Cavanilles en els seus viatges a les terres cinctorranes.

Segons els criteris de l’equip de govern, aquests dos pilars, han de ser confirmats, modificats o ampliats amb les aportacions que es realitzen des del Consell de Participació Ciutadana i els propietaris de serveis de la localitat. Des de l’Ajuntament, segons destaca Ripollés, “pretenem que el Pla Estratègic conte amb el major respatller possible i el compromís ciutadà, única manera de poder-lo desenvolupar amb garanties d’èxit”. Finalment cal assenyalar que aquest Pla Estratètic de Turisme conta amb una ajuda de 4.000 euros de la Conselleria de Turisme, i tindrà l’assistència tècnica de consultors turístics.