Comencen les revisions mamàries a les dones de Morella d’entre 45 i 69 anys

________________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 17 d’octubre de 2009

Les dones de Morella d’entre 45 i 69 anys han iniciat aquest dissabte les seues revisions mamàries. Per a facilitar al màxim estes revisions, l’Ajuntament de Morella ha habilitat distints autobusos gratuïts per a totes aquelles dones que vullguen desplaçar-se en ell. Fins a la data, les revisions és realitzaven a Morella, en un furgó que és desplaçava des de Vinaròs.

La novetat d’enguany, és que els pacients hauran de viatjar fins a la Unitat de Càncer de l’Hospital de Vinaròs. La resta de dies en què s’ha citat a pacients morellans són el 26, 27 i 28 d’este mes. Estes revisions es troben dins del programa de prevenció de càncer de mama que s’està duent a terme a la Comunitat Valenciana des del 7 d’octubre. Detectar un càncer de mama com més prompte millor, augmenta les possibilitats d’èxit en el tractament. Per això, periòdicament, les dones han de sotmetre’s a estes revisions, per a comprovar que no hi ha cap problema. La regidora Malú Blasco, recalcava en la sessió plenària del dijous, que el “important per a l’Ajuntament, són les persones i, en este cas, apostem per les dones. Des d’ací, estem sensibilitzats amb este tema i proporcionem tota la informació i els mitjans que siguen necessaris”.

Cal recordar que les dones de Morella estan rebent les citacions per mitjà de correu tradicional. En l’última revisió, unes 200 persones van ser citades, de les que van acudir més del 85%. Per a més informació, per a canviar el dia de la visita o per a poder disfrutar del servei gratuït d’autobusos, els pacients podran apuntar-se en les Oficines de Serveis Socials de l’Ajuntament de Morella, en l’àrea d’Infodona.

Més informació: |