Centenars d’immigrants envaeixen el Maestrazgo en busca de rovellons, creant problemes en els pobles petits

___________________________
comarquesnord,cat, Cantavella
diumenge, 18 d’octubre de 2009

Aquesta nova temporada de bolets ha provocat nous conflictes a la comarca del Maestrazgo, on nombrosos grups de persones -entre 100 i 200- envaeixen literalment petits pobles que no tenen molts més habitants per tal de recollir rovellons i d’altres bolets durant el dia i per la vesprada van a vendre’ls a diferents localitats. Segons el president de la Comarca del Maestrazgo, Mariano Balfagón, aquest fenómen és nou d’enguany i denuncia que “fins i tot ocupen propietats privades, com ara masos abandonats, on van a la recerca dels bolets, mengen i  dormen”. A més, fan fogueres al bosc, “amb el perill que això comporta”.

La situació s’ha convertit en molt tensa a la zona, en llocs com Fortanete, donat a que també envaixen bars i comerços durant la vesprada, quan s’apropen per a vendre els bolets recolits durant el dia, el que ha propiciat que alguns empresaris hagen optat per tancar durant determinades hores del dia per evitar els devessalls que provoquen donat a la seua massiva presència.

Des de la Comissió consultiva d’Alcaldes del Maestrazgo, portada a terme el dia 15 d’octubre, així com des de la pròpia Comarca del Maestrazgo se sol·licita l’actuació de les forces de seguretat per a controlar aquests actes. La Comarca del Maestrazgo va elaborar ja en 2005 un projecte micológico per a regular la recol·lecció i comercialització dels bolets, cursos de formació, campanyes de sensibilització, habilitar zones d’aparcaments i llocs per a dipositar escombraries. No obstant això, per a portar-lo a terme necessita la col·laboració del Departament de Medi ambient del Govern d’Aragó, ja que li competeix a aquest marcar les directrius sobre aquest tema en la comunitat autònoma i engegar una normativa a nivell autonòmic
__________
documents
Entrevista a Mariano Balfagón, president Comarca El Maestrazgo
Mariano Balfagón, President comarca El Maestrazgo

Més informació: | |