“El amanecer de un sueño”, a la Mostra de València


Etiquetes: , ,

_________________________
comarquesnord.cat, València
dimecres, 21 d’octubre de 2009

El llargmetratge, El Amanecer de Un Sueño, rodat en 2007 a Morella, participa en la XXX Mostra de València. Cinema del Mediterrani. Dirigit por Freddy Mas Franqueza, està protagonitzat per Hèctor Alterio. Al llarg de set setmanes, en la tardor de 2007, Morella els va servir d’escenari natural, i els seus veïns d’extres per a diferents escenes com l’escola, o la festa de Carnaval.

En aquest 2009 la pel·lícula ha participat en diversos festivals, guanyant, entre d’altres el Premi del Públic en el Festival de Mannheim. El Amanecer de un sueño, per altra banda, va representar el cinema espanyol en el Copenhague International Film Festival a Dinamarca. Els certàmens de Transilvània, Itàlia i Eurasia també van compta amb la seva participació. La pel·lícula conta la historia d’un xiquet que, abandonat per sa mare, es trasllada a viure en el seu iaio, vivint un seguit d’emocions i situacions inesperades que li canvien la vida quant l’avi es posa malalt d’Alzheimer.

La pel·lícula ha estat produïda per Terra a la Vista, comptant en el suport de l’Institut Valencià de la cinematografia, RTVV i el Ministeri de Cultura, amb la col·laboració de l’Institut Polac de la cinematografia. El vell col·legi del Colomer Zurita, el cementiri, una antiga tenda de Morella, i diferents racons de la població, es reconeix fàcilment en el film, junt a menuts i grans del poble que al llarg de varies jornades es van transformar en actors. El film es projectarà dijous 22 d’octubre a les 20:30 de la vesprada , en la secció de llargmetratges de la Mostra de València.

Més informació: | |