L’Ajuntament de Morella ha criticat la “falta d’agilitat” de la Conselleria de Comerç


________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 19 d’octubre de 2009

L’Ajuntament de Morella ha criticat la “falta d’agilitat” de la Conselleria de Comerç en la concessió de la subvenció per a millorar la peatonalizació en zones de comerços, segons el regidor d’urbanisme, Rhamsés Ripollés.

El consistori ha de tindre un tant per cent important de l’obra avançada abans de que finalitze el mes de novembre i, encara, no sap la quantitat total que se li concedirà ni quan es podran començar les actuacions. Esta subvenció es destinarà a millorar l’últim tram del Carrer Balasc d’Alagó. A més, “esta falta d’agilitat provoca que s’hagen de posposar les obres del Carrer Sant Julià, ja que és impossible que es tallen les dos principals vies de circulació al mateix temps”, ha afegit.

Ripollés també ha criticat que “la Generalitat Valenciana es retrase tant a convocar les subvencions i a concedir-les, fet que dificulta molt la programació de les obres en pobles com Morella. Estem en la segona meitat d’octubre i, a finals del mes que ve, estes obres haurien d’estar avançades. Ara estem a la espera de concretar les dates per a l’inici d’estes obres i les del Carrer Sant Julià”. Amb estes obres es reurbanitzarà el tram que va des de l’hotel Cardenal Ram al final dels porxes i es millorarà el sistema de clavegueram, canalitzacions i conduccions elèctriques, la qual cosa suposarà, segons l’edil, “una millora en serveis, peatonalizació i visibilitat per a tots els comerços d’este característic carrer de Morella”. El cost total d’estes actuacions és d’uns 260.000 euros, els quals es finançaran amb fons municipals i part de la subvenció.

D’altra banda, la rehabilitació del carrer Sant Julià consistirà a renovar la instal·lació de clavegueram, la connexió d’aigua amb les vivendes, les conduccions d’enllumenat públic i l’empedrat nou de tot este tram, que va des del “Els Calzades” a la Casa Ciurana. Cal recordar, que este és uns dels principals carrers de Morella, sobretot des que es va limitar l’accés pel carrer principal de la localitat. Actualment, està paralitzada, a l’espera de saber els terminis d’obra del carrer Balasc d’Alagó. Una vegada que se sàpien estos terminis, es podrà preveer l’inici de les obres del Carrer Sant Julià, que està adjudicada a l’empresa Julio Paulo S.L. Dins del Pla Municipal de millora urbana estes dos actuacions suposaran unes inversions de més de 550.000 euros.

Més informació: