Ernesto Blanch: “No per repetir moltes vegades una falsedat es converteix en veritat”


Etiquetes: , ,


_________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 20 d’octubre de 2009

El portaveu socialista de Morella, Ernesto Blanch, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a sortir al pas d’algunes de les declaracions que es van enunciar des del Grup Popular, ahir a Morella. En la compareixença del dia anterior, van estar presents el senador del PP de la Comunitat Valenciana, Manuel Altava, el portaveu del PP de Morella, Guillermo Sangüesa i el diputat autonòmic, Mariano Castejón.

Blanch els ha ”agraït la seva visita”, però hagués preferit que els populars “hagueren aprofitat aquest viatge per a debatre sobre les postures que tenen els grups polítics respecte a alguns dels temes que afecten a la comarca dels Ports”, “Fins i tot els hagués agraït que vingueren a inaugurar inversions realitzades pel partit Popular, que per aquí mai arriben, per molt que les anuncien i presumeixen, i ja hem vist que no ha segut el cas”. No obstant això, en relació a algunes qüestions que es van esmentar en la roda de premsa d’ahir, el portaveu socialista va afirmar que “no per repetir moltes vegades una falsedat, aquesta se convertirà en realitat”.

Els representants del Grup Popular van lamentar que dels “33 milions que costa el Parador, només 1,5 s’han destinat en els pressupostos de l’any que ve”. Davant aquesta afirmació, Blanch va manifestar la seva sorpresa per la disparatada xifra que mostra el Partit Popular en la seua ignorància, al ser inferior, però no per això menys important, i va presentar el plec de clàusules administratives que apareix en la pàgina web del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, en el qual es pot observar, que a data del 1 d’agost de 2009, ja apareixien tots les despeses que comportarà la construcció del Parador. El cost total ascendeix a gairebé 17’8 milions d’euros, dels quals l’any que ve s’invertiran més de milió i mig i la resta es destinaran a la construcció de l’edifici entre el 2011 i 2012, sense contar els més de dos milions d’euros que suposa el túnel previ a la seva construcció. Cal recordar, que fins que no finalitze l’obra del túnel, no es pot iniciar la de la construcció del Parador de Turisme.

Respecte a la carretera, Ernesto Blanch, va afirmar que “no és opinable que el tram de la Torreta a Morella s’hagi declarat zona ZEPA. Això no és un a lo millor o un potser, és una dada objectiva basada en un informe. Aquest informe de Conselleria no serà un impediment perquè es faci la carretera, però sí que és una ralentització, i això no es pot discutir”. En la seva compareixença, Blanch també va mostrar l’existència d’aquest informe. En el tema de carreteres, “el Partit Popular mostra la seva frustració amb la N-232, ja que no han fet res. La futura A-68 és fonamental per al nord de la província de Castelló i a la Comunitat Valenciana no se li dóna la importància que se li ha donat a Catalunya. El Govern ha decidit invertir i aquestes inversions cristal•litzaran en realitats, com el tram de la Variant la Pobleta que s’inaugurarà aquesta setmana, el de Ráfels, que ja s’està executant amb les màquines en marxa o el del Port de Querol, que va ser també millorat l’any passat”, va afegir Blanch.

El portaveu socialista també ha mostrat la seva sorpresa pel reclam de majors inversions per al Parador, la Caserna de la Guàrdia Civil o la N-232 del Grup Popular, ja que “els pressupostos i les inversions del Govern de l’Estat són extraordinàries per a Morella”. A més, ha recordat que les eternes promeses del Partit Popular com “el Balneari, el Mudim, Morella la Vella, el Cardenal Ram, el Palau dels Ossets o el Palau dels Sant Joans, no s’han realitzat, es gestionen mal o s’han tancat, després de 15 anys de gestió popular”.

El portaveu socialista, en conseqüència, va lamentar el “deute històric d’inversions dels governs del Partit Popular en la nostra comarca”. No obstant això, “el compromís del Govern està fora de dubte, ja que compleix totes les seves promeses, com la tornada del Castell, les seves inversions, la Caserna de la Guàrdia Civil, que es finalitzarà l’any que ve, el Parador o l’A-68”. Finalment, Ernesto Blanch va criticar el “discurs victimista del Partit Popular, veient que el govern d’Aznar va invertir una mitjana mil milions d’euros a l’any en la nostra autonomia i la de Zapatero supera els dos mil milions”, i entén que és una constant que gasta el Partit Popular com discurs allà on va, però aquí, a Morella, en la comarca, “no hi ha qui s’ho cregue, per molt que ho repeteixcan”
__________
documents
roda de premsa íntegra
Ernesto Blanch, PSPV-PSOE

Més informació: | |