La comarca del Maestrazgo recupera la “normalitat” després dels incidents per la recol·lecció descontrolada de bolets


Etiquetes: ,

_________________________
comarquesnord.cat, Terol
dimarts, 20 d’octubre de 2009

La Comarca turolense del Maestrazgo recupera la normalitat després dels incidents ocasionats per la recol·lecció descontrolada de bolets en la zona quan alguns grups, sobretot d’immigrants romanesos, recollien bolets en grans quantitats. El president de la Comarca, Mariano Balfagón va explicar que podrien ser uns 200 i va sospitar que “podrien estar contractats per a agafar bolets, perquè han envaït propietats privades a l’hora d’agafar-les i també d’instal·lar-se”.

En declaracions a EuropaPress, Balfagón ha afegit que “també han generat inseguretat en els pobles perquè anaven en grups nombrosos als bars i generaven alguns problemes encara que no hi ha hagut agressions”. A més, va apuntar que “han fet un expoli en els boscos, on han arrasat fins i tot amb reixats i filats”. Per això, des de la Comarca es va sol·licitar a la Subdelegació del Govern a Terol que incrementés la presència de les Forces de Seguretat i aquestes actuacions, junt a que que la campanya està pròxima a la seva fi, ha reduït el nombre de recol·lectors.

A més, Balfagón ha explicat que s’han dirigit al departament de Medi ambient del Govern d’Aragó per a sol·licitar-li que “canvie la legislació per a poder fa un vedat micológico en condicions”. Un projecte que es va plantejar en 2005, però que llavors va quedar una miqueta abandonat i que inclou una regularització de la recol·lecció i comercialització dels bolets, cursos de formació, campanyes de sensibilització, habilitar zones d’aparcaments i llocs per a dipositar escombraries. Balfagón va apuntar que “tenim la por que l’any que ve, si segueix la crisi, vingen encara més”.

El president de la comarca també ha manifestat que per a l’hostaleria i el comerç és un gran benefici igual que per a la gent de la zona. Per això, va afirmar que “necessitem urgentment controlar aquest tema perquè sinó es pot anar de les mans i causar algun problema”.

Més informació: |