Vilafranca està present a la V Trobada de Pedra en sec dels Països Catalans

__________________________
comaquesnord,cat, Vilafranca
dijous, 22 d’octubre de 2009

La ciutat de Palma de Mallorca acull aquest cap de setmana la V Trobada de Pedra en Sec dels Països Catalans, que es celebra cada dos anys. Palma de Mallorca agafa el relleu de la localitat barcelonina de Sitges, que va ser l’encarregada de la seua organització fa dos anys. Vilafranca té interès en poder organitzar aquesta trobada d’ací dos anys i ja va manifestar aquest fet a l’edició de Sitges i ho tornarà a proposar a Palma de Mallorca.

A l’igual que a les darreres edicions, Vilafranca comptarà amb representació a Palma de Mallorca. Óscar Tena, Alcalde de Vilafranca, serà el abanderat d’aquesta expedició vilafranquina, que completaran Julio Monfort, estudiós del patrimoni de pedra en sec a Vilafranca i Guillem Monferrer, tècnic de Turisme del consistori vilafranquí.

A la V Trobada de Pedra en Sec dels Països Catalans a Palma de Mallorca, els tres representants de Vilafranca desenvoluparan diferents ponències. Óscar Tena, parlarà al voltant del Taller d’Empleo ‘Vive la piedra, trabájala’, que s’ha estat realitzant durant un any a Vilafranca i La Iglesuela del Cid i que comptarà amb una segona edició a partir del mes de Novembre. Julio Monfort parlarà al voltant de l’inventari de construccions de pedra en sec que s’iniciava a Vilafranca la passada primavera, mentre que Guillem Monferrer exposarà l’importància que està tenint el patrimoni de la pedra en sec a Vilafranca, en materia turística.

Més informació: | | |