Vilafranca té la llevaneus amanida per a afrontar l’hivern


Etiquetes: ,


__________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dimecres, 21 d’octubre de 2009

La màquina llevaneus de Vilafranca, ja està en condicions per tal d’afrontar una nova campanya hivernal. Aquest vehicle, dependent del Consorci de Bombers de la Diputació Provincial de Castelló, ha estat sotmès a una profunda revisió als tallers del Consorci i ja ha tornat a Vilafranca. Com sol ser habitual a finals de l’estiu, es procedeix a aquest tipus d’actuació. La revisió als tallers ha estat satisfactòria i s’ha aprofitat la presència del vehicle a Castelló per tal de passar la ITV. A més, s’espera la imminent arribada de la nova comanda de sal per a aquest hivern, segons assegura Pedro Salvador, regidor d’obres i serveis de l’Ajuntament de Vilafranca.

A partir d’ara, ben entrat el mes d’Octubre, les actuacions de les màquines llevaneus poden començar en qualsevol moment, amb l’hivern tocant a la porta. En quant a les rutes d’actuació de la màquina, pel moment no hi han novetats al respecte. La llevaneus de Vilafranca centra la seua actuació a la CV-15 i carreteres limítrofes amb la província de Terol. Aquestes màquines, a banda de llevar la neu de la carretera, també tenen la funció de llançar sal prèviament per evitar que es formen plaques de gel. Vilafranca, en aquests darrers dies del mes d’octubre, ja ha registrat les primeres gelades, amb un parell de dies on els termòmetres han marcat -1,5º, anunciant el llarg hivern de la comarca dels Ports.

Cal recordar que, ara fa un any, caia la nevada més gran en els darrers 29 anys en un mes d’octubre, amb una precipitació sòlida que va deixar una capa de 25 centímetres a la zona de Morella i de 15 cm a Vilafranca, ocasionant les primeres eixides dels dispositius de llevaneus, que van començar la feina diverses setmanes abans del que sol ser habitual.

__________
documents
Pedro Salvador, en declaracions a Els Ports Ràdio, assegura que “la llevaneus està preparada per a la temporada d’hivern”
Pedro Salvador, Regidor d'Obres i Serveis Vilafranca

Més informació: |