109 estudis d’arquitectura concorren al concurs per rehabilitar l’edifici gòtic de l’Ajuntament


Etiquetes: ,

________________________________
comarquesnord.cat, Ares del Maestrat
dissabte, 24 d’octubre de 2009

109 estudis d’arquitectura espanyols i de l’estranger (Portugal, Itàlia i Regne Unit Austràlia), que inclouen la implicació de més de 250 professionals, participaran en el concurs convocat per a rehabilitar l’edifici gòtic de l’Ajuntament d’Ares del Maestrat i també dissenyar un projecte urbà per a l’entorn del Castell. Així ho han assenyalat fonts de l’Ajuntament d’Ares del Mestre i de l’OCOA – Oficina de concursos del Col·legi d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana. Esta convocatòria té el propòsit de seleccionar la proposta de rehabilitació de l’Ajuntament més valorada pels membres del jurat així com la selecció del disseny urbà i paisatgístic de l’entorn del Castell d’Ares, que marque les directrius per a futures intervencions urbanístiques en el nucli urbà. Com a entitats col·laboradors figuren ASCER – Associació Espanyola de Fabricants de Taulellets i Paviments Ceràmics, i AIDICO – Institut Tecnològic de la Construcció de la Comunitat Valenciana.

El concurs d’idees presenta dos modalitats: projecte de rehabilitació de l’Ajuntament i projecte de disseny urbà i paisatgístic de l’entorn del castell. El primer premi inclou l’encàrrec del projecte de redacció, avantprojecte, projecte bàsic, d’execució i la direcció facultativa de la rehabilitació de l’edifici de l’Ajuntament. Així mateix se suma el premi ASCER a l’Espai Públic, un premi de 3.000 € a la millor proposta de tractament de l’entorn urbà que utilitze solucions tècniques amb aplicacions ceràmiques. El segon premi serà de 3.000 euros i el tercer de 2.000.

Tant en l’Ajuntament d’Ares com en l’oficina de concursos assenyalen que la crisi econòmica fomenta que els arquitectes concórreguen en massa a este tipus de certamens. A això se suma el fet que es tracta d’un projecte amb un gran atractiu, tenint en compte el paisatge de l’entorn d’Ares del Maestrat i la singularitat de l’edifici municipal, d’estil gòtic i que seguix el patró de les antigues llotges. El Jurat, que comptarà amb els reconeguts arquitectes Fernando de Retes, Elías Torres i Javier García-Solera, es reunirà a finals del pròxim mes de novembre per a decidir la proposta guanyadora.

Més informació: |