Cursos sobre art, etnologia, natura i geologia al Maestrazgo

__________________________
comarquesnord,cat, Cantavella
dimarts, 27 d’octubre de 2009

La Comarca del Maestrazgo organitza un curs baix el títol ‘Quatre visions del Maestrazgo: Art, Etnología, Naturalesa i Geologia’, que se celebrarà en les localitats turolenses de Mirambell, Cantavella, Fortanete i Tronchón, del 27 al 30 d’octubre, en horari de vesprada, de 16.00 hores a 20.30 hores. L’objectiu del curs és informar sobre els diferents aspectes del patrimoni cultural i natural que fan del Maestrazgo unisca regió d’especial interès turístic. S’han triat quatre temes d’especial rellevància: l’art i l’arqueologia, la etnología, el paisatge i els recursos geològics i paleontológicos.

Per a impartir cadascuna de les sessions, s’han seleccionat diversos especialistes que han estudiat aquest territori, i que han publicat obres recents i de qualitat. Les localitats en les quals es van a portar a terme les activitats són representatives dels temes que es van a tractar cada dia, segons va explicar a EuropaPress la tècnica de cultura de la Comarca del Maestrazgo, Sonia Sánchez. “Estan dirigides, en principi, a aquells que treballen en oficines de turisme o en àmbits culturals perquè en el dia a dia sorgeixen moltes situacions en les quals pots necessitar una referència científica”, va explicar Sánchez, encara que les trobades “són d’accés lliure i pot assistir qualsevol sense necessitat d’inscripció prèvia”, va puntualitzar.

L’assistència a cada sessió és, per tant, lliure i gratuïta i l’activitat estarà enfocada de forma participativa, “de manera que els veïns de cada municipi puguen resoldre dubtes sobre el seu entorn”, va assenyalar Sonia Sánchez. També es tractarà amb especial cuidat la formació dels guies turístics que ja estan treballant en la Comarca o d’aquells que tinguen interès a treballar en aquesta àrea en el futur, a qui se’ls proporcionaran les eines necessàries per a incentivar l’interès dels visitants del Maestrazgo per seguir coneixent el patrimoni.

Més informació: | | | | | |