El castell del Baró d’Herbers ja és patrimoni del poble


Etiquetes: ,

______________________
comarquesnord.cat, Herbers
dimarts, 27 d’octubre de 2009

Dintre del poble d’Herbers, si hi ha un monument que destaca és el castell, conegut com el Castell del Baró d’Herbers o simplement com “el castell d’Herbés”. Va ser de la família Cubells i Ram de Viu, però sempre de titularitat privada. Fins ara, ja que la setmana passada les dos germanes a les que pertany aquesta propietat signaven un acord amb l’Ajuntament de la localitat per el qual cedeixen l’edifici al poble a canvi de que la casa del guarda sigue rehabilitada per a que elles i els seus descendents puguen utilitzar-la com a pròpia al llarg d’un període de 50 anys.

El castell d’Herbers es de planta quadrangular amb pis baix, principal i altet, amb la seva bodega, calabossos, quadres, pati d’armes i totes les dependències adients a un castell feudal. Va ser construït en el segle XIV, i en l’edifici destaquen els seus preciosos finestrals gòtics, així com la portalada de mig punt sobre la qual es veu l’escut d’armes dels Ram de Viu. En la part exterior del mur es trobe en runes l’antiga nevera del castell, una veritable obra d’enginyeria soterrània de forma circular.

Ara l’Ajuntament buscarà recolzament en les administracions autonòmica i provincial per portar endavant la restauració del monument per fer-lo visitable i ubicar, algun dia, el museu de la localitat.

__________
documents
Escolta l’entrevista de Els Ports Ràdio a José Pallarés

Més informació: |